Canal Ajuntament

Girona. Les biblioteques municipals de Girona organitzen activitats a l’entorn de la pel·lícula ‘El Hobbit, un viatge inesperat’

·         S’ha organitzat un concurs literari, un recull bibliogràfic, una tarda dedicada a jocs de rol i una xerrada sobre Tolkien i la literatura fantàstica

·         Les persones que assisteixin el dia de l’estrena gaudiran d’un descompte especial amb el carnet cultural, el carnet del Club d’actors del Museu del Cinema i el carnet de la Llibreria 22

 

Coincidint amb l’estrena als cinemes de la pel·lícula “El Hobbit, un viatge inesperat” (la primera de les tres que estan previstes), les biblioteques municipals de Girona conjuntament amb el Museu del Cinema i la Llibreria 22, realitzaran una nova edició del Llegim pel·lícules, amb la col·laboració habitual dels Cinemes OCINE. Les persones que assisteixin el dia de l’estrena el 14 de desembre a les 22h (Sala 4), gaudiran d’un descompte especial amb el carnet cultural (carnet de les biblioteques públiques de Girona i Salt), el carnet del Club d’actors del Museu del Cinema i del carnet de la Llibreria 22. A més a més, les biblioteques municipals han organitzat un seguit de propostes al voltant del món de Tolkien i del seu imaginari:

Concurs literari - del 12/11 al 07/12: Una pregunta setmanal a través del web, posarà a prova als fanàtics de Tolkien i de la literatura fantàstica i permetrà optar a un val de 50€ en llibres i a dues entrades per l'estrena de la pel·lícula que es sortejarà entre els guanyadors el dilluns 10 de desembre. Aquest concurs ha tingut molt bona acollida i aquelles persones interessades poden participar enviant les respostes de les setmanes anteriors.

Recull bibliogràfic: Petita guia sobre literatura fantàstica i èpica, que fa referència al fons disponible a les biblioteques, i exposició de fons.

Tarda Fantàstica - Dissabte 1 de desembre a partir de les 16.30h, a la Biblioteca Antònia Adroher:  Tarda dedicada als jocs de rol relacionats amb el món fantàstic. Exposició de materials de joc, personatges, llibres. Trobada amb jugadors de rol, botiguers i persones interessades.

Xerrada sobre Tolkien i la literatura fantàstica, dimarts 11 de desembre a les 20h, a la Biblioteca Salvador Allende a càrrec de Jaume Parramón. Mitjançant l’anàlisi de diferents aspectes de l’argument d’El Hòbbit, veurem que la literatura fantàstica no és una forma d’escapisme, sinó d’eixamplar horitzons; comprendrem que les arrels d’El Hòbbit es troben en un corpus mític antiquíssim, però que, malgrat això, ha esdevingut un referent indiscutible per a la literatura moderna; i ens adonarem que conté els elements essencials per a despertar l’amor per la lectura i, fins i tot, per l’escriptura. Activitat adreçada a joves i a adults.

Llibrejant amb “El Hobbit” - del 19 de novembre a 31 de desembre: es convida a dibuixar personatges del Hòbbit i/o recrear parts de la novel·la amb vídeo.

 

 


 

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version