Canal Ajuntament

Girona. La Principal de la Bisbal realitzarà el concert de commemoració del seu 125è aniversari a Girona

Aquest matí l’Ajuntament de Girona i la cobla oficial de la Generalitat de Catalunya, han signat un conveni per acollir el concert de commemoració a l’Auditori de Girona el proper 3 de maig de 2013

L’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, i el director de la cobla La Principal de la Bisbal,Francesc Cassú, han signat aquest matí el conveni que permetrà acollir el proper 3 de maig de 2013 a l’Auditori de Girona, el concert central dels actes de commemoració del 125è aniversari de la Principal de la Bisbal.

La cobla de la Bisbal celebra aquest any el seu 125è aniversari amb una agenda repleta d’actes al territori català. Com ha explicat en roda de premsa el seu director, Francesc Cassú, el tret de sortida tindrà lloc el proper 3 de març en un acte a La Bisbal d’Empordà. La ronda de concerts seguirà per les ciutats de Barcelona, Perpinyà, Manresa, Girona (aquí realitzaran el concert central de l’aniversari), Lleida, Andorra la Vella i Tarragona.

L’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, s’ha avançat a la felicitació per l’aniversari de la cobla i ha recordat que “Girona no és una ciutat neutre, sinó que és un node de la història de la sardana”. En aquest sentit ha definit Girona com una ciutat “amb clara vocació sardanística”. D’altra banda, Francesc Cassú, ha explicat que per programar aquests actes de celebració han buscat ser creatius. Cassú també ha anunciat que, en motiu del naixement de l’aniversari, han creat una col·lecció discogràfica composada de 5 volums. Els dos primers són de solistes llegendaris, el tercer és un concert històric, el quart un concert líric i l’últim volum se centra en col·laboracions i gravacions insòlites.

  Programa d'activitats

 

 


 

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version