Canal Ajuntament

Palafrugell. Palafrugell participa, per segon any consecutiu, al projecte Rossinyol d’integració cultural, social i lingüística

Palafrugell va presentar, en un acte al Centre Municipal d’Educació, la que serà la seva segona participació en el projecte anomenat “Rossinyol”, que impulsa una xarxa d’universitats europees, a través dela UdG.

 

El Projecte Rossinyol és un programa que es basa en la relació entre mentors (estudiants universitaris voluntaris) i els alumnes (de primària i secundària d’origen estranger). Així, es pretén establir una xarxa de relacions, un conjunt de pràctiques i de dinàmiques entre estudiants de diferents facultats dela UdGi alumnes d’origen estranger de les escoles i centres de secundària de les comarques de Girona. La finalitat del projecte és afavorir la integració cultural, social i lingüística dels alumnes d’origen estranger i quela UdGi el conjunt d’institucions que hi participin contribueixin a la sensibilització entorn de la igualtat i la inclusió social. Palafrugell es va incorporar a aquest projecte l’any passat, i enguany es compta amb la participació de l’escola Carrilet, l’escola Torres Jonama i l’Institut Frederic Martí Carreras. El nombre de mentors assignats perla UdGserà de 5 mentores i 1 mentor estudiants universitaris de Palafrugell.

 

Els mentors esdevenen un referent dels nois i noies que participen al projecte, als quals acompanyen perquè siguin coneixedors de diferents espais de la seva vila, àmbits de lleure, producció cultural, etc. L’objectiu és afavorir el seu desenvolupament i consolidar la seva integració social, cultural i lingüística.

 

Als mentors, se’ls assigna un tutor dela UdGque els formen. A més, se’ls dóna certificats per la formació i per la tasca realitzada, i se’ls reconeixen crèdits de reconeixement o de lliure configuració.

 

El projecte també es desenvolupa en altres municipis com Girona, Figueres, Olot, Banyoles, Palamós, la Bisbal, Lloret de Mar i Sant Feliu de Guíxols. La durada del projecte és, durant el curs escolar.

 

 


 

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version