Canal Ajuntament

Fornells de la Selva. L'Ajuntament cedeix un solar per construir cinc habitatges unifamiliars de protecció oficial a cost 0

L'alcalde, Mateu Parera-Nieto, i el regidor de Joventut, Narcís Boschdemont, presenten el projecte als joves del poble en una sala d'actes plena a vessar.

 

L'Ajuntament de Fornells de la Selva va presentar dijous al vespre un projecte d'habitatges per a joves per construir cinc cases unifamiliars amb règim de protecció oficial en uns terrenys que són de titularitat municipal i que el consistori cedeix a cost zero.

La presentació del projecte, que es va realitzar en una sala d'actes plena a vessar i que compta amb la col·laboració del Consell Comarcal del Gironès., va servir perquè els veïns i veïnes interessades en poder adquirir un habitatge poguessin resoldre tots els dubtes.

Les cases fan 90 metres quadrats i disposen de tres habitacions, dos banys, jardí i garatge en un nivell inferior a l'entrada a la de la casa. El cost inicial estimat de construcció serà aproximadament de 173.000 euros i la durada de l'obra d'uns 14 mesos. L'entrega de claus s'estima al 2014.

“Un dels avantatges d'aquests nous habitatges de protecció oficial és el preu del terreny. És una parcel·la municipal que està ubicada a Mas Busquets i el cost serà de 0 euros. És una aposta que fa aquest equip de govern ja que ens la podríem haver venut i generar uns ingressos pel poble però que hem decidit reservar-la per poder fer aquests habitatges ”, va destacar en Mateu Parera-Nieto.

L'alcalde també va explicar que un dels principals handicaps amb el que es poden trobar els interessats en adquirir una de les cinc cases unifamiliars és que la hipoteca només cobrirà el 80% del cost de l'obra. Això vol dir que els futurs propietaris hauan de fer front a una entrada d'entorn 50.000 euros. A més, l'alcalde va recordar que a partir del gener l'IVA per la compra d'un habitatge passarà del 4 al 10%.

Per tots aquests motius, l'Ajuntament de Fornells ha informat que per tal de poder tirar endavant aquest projecte necessiten que almenys 8 persones es mostrin interessades en adquirir una de les cinc cases. Si no s'arriba a aquesta xifra mínima, l'alcalde, Mateu Parera-Nieto, ha assegurat que l'Ajuntament no tirarà endavant el projecte pel risc econòmic que pot suposar per les comptes municipals.

Els interessats poden passar a partir de dilluns per les dependències municipals a recollir els plànols de les cases i inscriure's en una primera llista d'interessats. La selecció definitiva es farà per sorteig tal i com marca la normativa vigent.

 

 

 


 

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version