Canal Ajuntament

Tossa de Mar. Tossa signa el pacte d’alcaldes per a la sostenibilitat

El Pacte d’alcaldes és una iniciativa europea, impulsada a les comarques gironines per la Diputació de Girona i el CILMA. Tossa de Mar, amb la signatura del Pacte, es compromet, per l’any 2020, a reduir un 20 % les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle.

 

Per tal d’assolir aquest objectiu tan ambiciós, l’Ajuntament, amb el suport de la Diputació de Girona i el CILMA, està redactant el Pla d’Acció d’Energia Sostenible (PAES). El PAES inclourà un inventari de les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle del municipi i definirà les accions necessàries per tal d’assolir els objectius del Pacte d’alcaldes. La redacció del PAES de Tossa de Mar ha estat encarregada a l’Agència d’Energia de la Selva (Consell Comarcal de la Selva).

Les accions se centraran, principalment, a millorar l’eficiència energètica dels edificis públics, l’enllumenat públic, la producció d’energia renovable al municipi, així com també en actuacions concretes per disminuir el consum de combustibles associats al transport. D’altra banda, també caldrà tenir en compte l’àmbit domèstic; és aquí on la ciutadania haurà de tenir un paper molt important, tant en el canvi d’hàbits com en les petites accions que poden millorar l’eficiència energètica de la seva llar.

La redacció del pla té una durada aproximada de tres mesos. Properament es realitzarà un taller de participació, adreçat a aquelles persones directament relacionades amb la gestió energètica municipal, que s’estendrà a tota la ciutadania que es vulgui implicar en el procés.

 

Servei de Premsa - Ajuntament de Tossa de Mar


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version