Canal Ajuntament

Olot. La Fira ORÍGENS tanca la seva primera edició amb molt bon regust de boca

Orígens va tancar les portes de la seva primera edició amb un èxit rotund de visites i de vendes, convertint-se en un clar referent del producte de qualitat dins del calendari d’esdeveniments gastronòmics de Catalunya

El programa va incloure diferents sessions formatives a l’aula de cuina (suquets de peix, a càrrec de Lluis Fernández, del restaurant Els Pescadors de Llançà; la cuina de la terra amb productes de les DOP i IGPO catalanes amb Pep Nogué i Gerard Xifra de Cuina Volcànica; la nova cuina de proximitat a càrrec de Jordi Garrido de Mas de Torrent; la cuina del poltre de la Vall de Camprodon amb Jordi Vila i els bolets i la caça a càrrec de Jordi Juncà del restaurant Ca l’Enric), tastos i maridatges (de productes ecològics del Moianès, de formatges de Mas Marcè, de productes del col·lectiu Gustum i de vins de la DO Empordà) i les sessions per als més petits dins el recinte firal. Paral·lelament, la ciutat també va acollir amb èxit la trobada de mercats municipals. El mateix portaveu del Govern, Francesc Homs, va voler conèixer de prop la fira, acompanyat de l’alcalde de la ciutat, Josep M. Corominas. "Aquesta fira és una vitamina en contra els tòpics, és una mostra que encara hi ha esperança davant la crisi econòmica actual", va assegurar Homs. L'allau de visitants que van voler degustar els productes de l'alta gastronomia va provocar que l'organització, en alguns moments, hagués de tancar temporalment l’accés al recinte per poder absorbir raonadament tots els visitants.
La valoració d’aquesta primera edició, que dissabte també va ser visitada per Domènech Vila, director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, ha estat tan positiva per part dels organitzadors i promotors, amb més de 20.000 tiquets de tast venuts, 18 sessions de cuina i 8 tallers per als més petits amb una ocupació del 100% dels diferents espais i moltes vendes, que ja es pensa en la segona edició. Els més de 80 productors participants també van mostrar la seva satisfacció i manifestaren la intenció de tornar a ser presents en una propera edició. A destacar que alguns d’ells fins i tot van exhaurir el producte, superant així totes les expectatives per a la fira. Orígens es va concebre com un esdeveniment per promocionar els productes i productors de qualitat, i a la vista dels resultats ha assolit amb escreix els seus objectius.

Més info, a www.firaorigens.cat

 

 


 

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version