Canal Ajuntament

Banyoles. La Fira de Sant Martirià del 2012 inclou el Raça-tast i un Memorial a Francesc Bosch

Aquest dilluns l’alcalde de Banyoles, Miquel Noguer; la regidora de Comerç, Consum, Turisme, Fires i Promoció econòmica, Joana Vilà; i el president de l’Associació Fira de Sant Martirià, Joan Frigola, han presentat la 34a edició de la Fira de Sant Martirià i la 8a edició de la Mostra de races autòctones dels Països Catalans, a Banyoles, que se celebrarà aquest cap de setmana, dies 16, 17 i 18 de novembre del 2012.

 

Tot plegat organitzat per l’Ajuntament de Banyoles i l’Associació de la Fira de Sant Martirià, i amb la col·laboració de la Diputació de Girona, la Generalitat de Catalunya i La Caixa.

La inauguració serà el divendres dia 16 a les 8 de la tarda. És una fira perfecte pels amants del cavall i pels amants dels animals autòctons catalans com ara la gallina empordanesa. I és que la Mostra de races autòctones catalanes amb animals autòctons és perfecte per ensenyar als nens i nenes. Així doncs, un any més, les escoles poden visitar aquesta mostra de races autòctones i està obert també a les escoles de fora del Pla de l’Estany. Aquest divendres hi passaran més de 1.300 nens i nenes.

Els concursos morfològics seran de cavall de tir, híbrid, ase català, cavall de pura raça espanyola, cavall de concurs i cavall de pura sang àrab. El cap de setmana serà ple d’activitats amb exhibició de diverses disciplines eqüestres, tast de cerveses artesanes, exhibició de batre i de fer un paller... A més, per qui vulgui hi haurà el bar-restaurant de la Fira i un ampli aparcament. Aquest any la vela del restaurant serà més gran i s’hi podrà beure la Martiriana, la cervesa feta especialment per a l’ocasió.

La fira multisectorial i comercial  Firestany dins del pavelló de la Draga és un dels atractius amb estands diversos. Enguany es mantenen els expositors del Firestany i arriben als 60, un 40% de Banyoles i del Pla de l’Estany. També hi haurà parades al Mercat d’artesania, i la Fira del dibuix i la pintura.

L’alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, ha manifestat durant la presentació que la Fira de Sant Martirià que “aquest any hi ha dos novetats, el Raça-tast de productes de races autòctones del Grup Gastronòmic del Pla de l’Estany, i el Memorial a Francesc Bosch, per l’estima que tenia a la Fira de Sant Martirià i al seu bestiar”. 

Al llocs web banyoles.cat i firasantmartiria.cat hi podeu trobar tota la programació completa. 

 

Fotografia: Ajuntament de Banyoles


 

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version