Canal Ajuntament

Girona. L’Ajuntament de Girona modifica la regulació semafòrica d’un tram del carrer de Barcelona

·         La mesura, que té com a objectiu millorar la coordinació i la fluïdesa del trànsit, s’aplicarà al tram que va entre la plaça de Poeta Marquina i la ronda de Ferran Puig

 

·         Els dos sentits de circulació de la marxa tindran regulacions semafòriques diferents i per alertar els vianants d’aquest fet es posaran uns comptadors per marcar el temps que els queda per poder travessar el carrer

 

L’Ajuntament de Girona aplicarà a partir de demà la modificació de la regulació semafòrica de l’eix format pel carrer de Barcelona en el tram que va des de la plaça Poeta Marquina fins a  la ronda de Ferran Puig. Aquesta era una de les actuacions que quedava pendent en el marc de la implantació de la nova regulació semafòrica a la xarxa viària de Girona que es va posar en marxa el mes de setembre. L’objectiu d’aquesta mesura és millorar la coordinació i la fluïdesa del trànsit de vehicles.

Concretament aquest tram del carrer de Barcelona, tant per la configuració dels vials com per l’afluència dels trànsit, és un punt de congestió habitual, ja que els vehicles que circulen per aquest itinerari, quan els semàfors es posen vermell, ocupen la via i no permeten la incorporació dels vehicles dels vials transversals.

El concepte bàsic d’aquesta nova regulació al carrer de Barcelona és tancar els moviments d’entrada a la zona i buidar-ne l’interior per tal de facilitar la incorporació dels vehicles dels accessos: el carrer Álvarez de Castro, la plaça Poeta Marquina i la plaça Marqués de Camps.

La modificació es percebrà de la següent manera: el moment en què es posin en vermell els semàfors per a vehicles serà diferent segons el sentit de circulació. D’aquesta manera, els vianants veuran que malgrat que els vehicles que circulen en un dels sentits de la marxa ja tenen vermell, els que van en el sentit contrari encara tenen verd i, per tant, encara no poden travessar el carrer. Per tal d’alertar i informar els vianants que estiguin esperant per travessar d’aquest canvi, es posaran uns comptadors que marcaran el temps de semàfor vermell que els queda pendent i, per tant, el temps que han d’esperar-se per travessar.

Aquesta nova òptica es col·locarà en el lloc on hi ha el verd en el semàfor dels vianants i farà les dues funcions: verd de vianants amb silueta i comptador de temps per al vermell. D’aquesta manera els vianants que esperen per travessar poden veure en tot moment el temps de vermell que falta per fer el canvi i que es posi el seu semàfor en verd.

 


 

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version