Canal Ajuntament

Hostalric. El Seminari d’Estudis Medievals d’Hostalric arriba a la tercera edició

El seminari que es fa els dies 15 i 16 de novembre està dedicat a la Família a la baixa edat mitjana (S. XIII-XV). El seminari està organitzat per l’Àrea de Patrimoni de l’Ajuntament d’Hostalric i l’Arxiu Històric d’Hostalric amb la col·laboració de la Universitat de Girona, l’Institut de Recerca Històrica i la Fundació Privada Girona Universitat i Futur.

 

En la primera edició es va tractar el tema de “Les senyories a la Catalunya Medieval”, en la segona Els nuclis urbans i enguany es tracta La família a la baixa edat mitjana. El concepte de família a l’època medieval s’entén des d’un punt de vista ampli, com la cèl·lula bàsica de la societat feudal per assegurar la supervivència dels seus elements i la continuïtat del seu patrimoni.

El seminari vol ser un lloc de trobada per a la reflexió i l’estudi a l’entorn de la família medieval, entesa com a persones que viuen sota un mateix sostre, ja siguin matrimoni o cercles. Així mateix, s’hi inclouran tots els estaments socials, nobles, serfs i clergat i les seves relacions.

El seminari d’estudis medievals està especialment adreçat a estudiants de grau d’Història i universitaris interessats, investigadors i en general a tothom que estigui interessat a conèixer i difondre la història medieval de Catalunya. En la present edició hi ha una cinquantena de persones inscrites i hi participaran acadèmics de tota Catalunya provinents de diferents universitats catalanes com la pròpia Universitat de Girona, la Universitat de Lleida, la Universitat de Barcelona o la Universitat Autònoma de Barcelona.

 

 Tríptic del seminari

 

 

Gabinet de Comunicació

Ajuntament d’Hostalric

La Selva Comunica

www.laselvacomunica.cat 


 

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version