Canal Ajuntament

Banyoles. El Consorci de Benestar Social Pla de l’Estany – Banyoles passa al Consell Comarcal del Pla de l’Estany

El Consorci de Benestar Social Pla de l’Estany – Banyoles  presta serveis socials d'atenció primària, serveis especialitzats de tot tipus i programes socials, i gestiona centres i equipaments públics de la comarca del Pla de l'Estany, per atendre les mancances en qualsevol matèria d'atenció social. Es va constituir el dia 1 de gener de 2004 i està integrat pel Consell Comarcal del Pla de l'Estany i l'Ajuntament de Banyoles.

 

En aquests moments de forta crisi econòmica el paper del Consorci de Benestar Social Pla de l’Estany – Banyoles és cabdal i imprescindible. En aquesta línia, tots els seus projectes socials són absolutament imprescindibles. Tanmateix, el Consell Comarcal del Pla de l'Estany i l'Ajuntament de Banyoles són partidaris de reduir estructures administratives, aprimar la gestió de l’administració i reduir despeses. A part de ser-ne partidaris tant el Consell Comarcal com el consistori banyolí han decidit posar-ho a la pràctica amb la incorporació del Consorci de Benestar Social Pla de l’Estany – Banyoles al Consell Comarcal del Pla de l’Estany. Les competències en matèria de serveis socials pertanyen als consells comarcals i, per tant, el traspàs es fa també per respectar aquesta coherència.

En tot el procés s’ha aconseguit el consens de tots els alcaldes de la comarca del Pla de l’Estany, que comparteixen la mesura. De fet, tant el Consell Comarcal del Pla de l'Estany i l'Ajuntament de Banyoles entenen que també suposa un clar exemple de que cal creure en la comarca del Pla de l’Estany i que cal reforçar el Consell Comarcal del Pla de l’Estany. És a dir, es vol fer comarca.

Així doncs, l’objectiu és mantenir tots els serveis socials però aprimant la gestió de l’administració. Per tant, fer les mateixes polítiques socials. També s’està estudiant alguna mesura similar per al Centre Ocupacional i Especial de Treball del Pla de l’Estany (COIET).


 

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version