Canal Ajuntament

Cassà de la Selva. L'ajuntament de Cassà aposta per la racionalització del consum elèctric

En l'àmbit del Pacte d'Alcaldes per l'Energia Sostenible (PAES), s'estant portant a terme diferents accions en l'enllumenat públic, per tal de millorar l'eficiència energètica, i reduir les emissions de CO2 i la despesa econòmica en electricitat.

Segons els resultats de l'estudi luxomètric fet a tot el poble el darrer any 2013, hi ha diverses zones on es pot baixar la potència de les bombetes i al canviar el reflector per uns de més eficient, la intensitat lumínica al carrer no varia.
L'actuació, que començarà aquest mes d'abril, consistirà en la substitució de 246 unitats, de un total de 30 carrers. L'estalvi serà l'estalvi de 50 W per llumenera, essent 225 llumeneres de 100W, que passarien a ser de 50 W, i les 21 restants són de 150 W, i passaran a instal·lar-se bombetes de 100 W.
Les dades de l'estalvi previst són:

Estalvi energètic anual: 52.275,0 kWhEstalvi econòmic anual: 8.364,00 €Estimació del període de retorn de la inversió:1,68 anysEstalvi de CO2 anual: 24,36 tm** **Segons el factor d'emissió calculat per al PAES, en el cas de Cassà: 0,466 tm/MWh

Canvis concrets en l'enllumenat públic

Fruit dels bons resultats en la gestió de l'enllumenat públic, amb l'estalvi econòmic que s'ha generat el 2014, s'estant realitzat diverses actuacions puntuals de millora en punts amb manca d'iluminació.

Aquest llocs són: 

l'aparacament del la crta. Provincial cantonada c/ Castell, on s'ha col.locat un focus de leds de 30 w.Instal.lació d'un punt de llum al c/ Llagostera cantonada c/ del Futbol, per reforçar la il.luminció de la zona dels contenidors i la cruïlla.Propera instal.lació de 3 nous puns de llum al lateral del tram de carril bici que dóna accés a la zona esportiva.

Monitorització del consum elèctric a la Sala Galà durant un any
Atès que des del departament de Serveis tècnics hi ha l'àrea de Gestió Energètica destinada a buscar mesures de control i estalvi energètic municipal, s'ha detectat que a la Sala Galà els consums elèctrics augmenten des del 2013 tot i les mesures preses per evitar la reactiva i la implantació d'un sistema horari de funcionament de la maquinària de fred i calor.
Per aquest motiu s'ha contractat un sistema de seguiment del consum elèctric, amb la monitorització del comptador durant un any. Això implica que es farà un seguiment minut a minut de la despesa elèctrica per detectar qualsevol anomalia en el consum i així poder prendre les mesures que correspongui per assolir un consum raonable i eficient alhora. A tals efectes, l'empresa que faci el seguiment ha de fer uns informes setmanals i mensuals per establir pautes de mesures de millora d'eficiència i per tenir coneixement en tot moment dels costos que suposen. El programa ha de ser amb sistema de plataforma on line amb accés dels tècnics i personal de manteniment en qualsevol moment. L'empresa concessionària, DITECSA., es compromet a abonar els cost de la operació si en un any no recupera la inversió feta, valorada en 1,000€ per tot l'any de seguiment.

Bicicleta elèctrica per a desplaçaments

A proposta del regidor de l'Àrea de Gestió Energètica que és destinada a buscar mesures de control i estalvi energètic municipal, s'ha adquirit una bicicleta elèctrica pels desplaçaments urbans, inspeccions d'obra, d'edificis, control de la via pública, etc. Fins ara s'utilitza només un vehicle amb combustible de gas-oil, compartit amb la resta de personal de l'ajuntament pels diferents desplaçaments que s'han de fer.


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version