Canal Ajuntament

Roses. L’alcalde de Roses es reuneix amb el secretari de Justícia per parlar de les necessitats legislatives per fer front al top manta

L’alcalde de Roses, Carles Pàramo, va mantenir una reunió el passat dimecres 24 d’octubre amb Fernando Román, Secretari d’Estat de Justícia, durant la qual va exposar al representant ministerial la greu problemàtica que suposa per als municipis costaners el fenomen de la venda ambulant il•legal. Fernando Román es va mostrar molt receptiu a les peticions de l’alcalde i a treballar en el canvi legislatiu que permeti fer front a aquesta pràctica il•legal de forma efectiva.

Amb aquesta reunió, l’alcalde rosinc, en la seva condició de diputat del Congrés a Madrid, ha exposat davant l’òrgan superior del Ministeri de Justícia l’abast de la problemàtica que la venda il•legal genera en els pobles costaners com Roses, La Jonquera o Cambrils, i quines són les actuacions i els episodis que aquests municipis han d’afrontar per fer-hi front.
Carles Pàramo va aportar a la reunió un complet informe sobre l’evolució del fenomen del top manta al llarg dels darrers quatre anys en els pobles de la costa, incidint molt especialment en el gran volum de venedors il•legals que arriben a desplaçar-se fins a aquestes destinacions turístiques, i sobre les greus repercussions que aquesta pràctica arriba a ocasionar, tant en detriment del comerç local, com del principi d’autoritat o de la imatge turística de les poblacions que es veuen afectades.
En aquest sentit, l’alcalde rosinc indica que “no és el mateix parlar d’1, 2, 5, o fins a 10 venedors ambulants, que d’un conjunt de 250 manters en una mateixa població, constituïnt un autèntic mercat il•legal. La repercussió i incidència d’un nombre tan elevat de venedors il•legals no té res a veure amb un fenomen minoritari o inclús anecdòtic, per la qual cosa la tipificació de la falta que cometen, també ha de ser diferent. Davant aquestes situacions i l’evident alarma social que generen, cal que la legislació actuï en conseqüència i tipifiqui aquestes actes com a delictes”.
Per aquest motiu, la petició traslladada per l’alcalde de Roses al secretari de Justícia, va ser precisament la d’activar un canvi en la legislació que permeti tipificar la venda il•legal d’aquestes característiques com a delicte, endurint d’aquesta manera les sancions que es poden interposar, fet que dotaria a l’administració i als municipis afectats de les eines necessàries per combatre d’una manera efectiva aquests mercats il•legals que tant mal fan al comerç local.
Fernado Román es va mostrar en tot moment molt receptiu a l’informe i consideracions assenyalats per l’alcalde de Roses, i va manifestar-li la seva predisposició per treballar conjuntament en el procés que permeti aquests canvis legislatius, així com a mantenir els contactes necessaris amb les poblacions afectades per tal que aquestes puguin fer arribar les seves necessitats i inquietuds al ministeri.


 

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version