Canal Ajuntament

Roses. Roses tanca la temporada de creuers amb cinc vaixells i 1.500 passatgers

El port de Roses ha tancat avui la temporada de creuers 2012 amb cinc vaixells i la visita de 1.506 passatgers. Aquests bons resultats posicionen Roses com a port de la Mediterrània occidental que rep tràfic de creuers i, alhora, incrementen el potencial turístic i econòmic de la zona i del territori. Així, l’escala del creuer Seadream II d’avui ha posat punt i final a la temporada 2012. Per altra banda, les expectatives per a la temporada 2013 són molt positives

Balanç de la temporada 2012
Durant la temporada 2012 el port de Roses ha rebut els creuers de luxe Seabourn Quest, amb tres escales, i els creuers Seadream I i Seadream II. Aquests tres creuers pertanyen a les companyies Seabourn Cruise Lines i Seadrem Yacht Club que enguany han apostat per fer estada Roses dins de les seves rutes per la Mediterrània.
A bord d’aquests cinc vaixells han arribat 1.506 passatgers, xifra que ha superat les expectatives inicials. Així mateix, han arribat 1.198 tripulants. El fet que siguin tots creuers de gamma alta fa que portin major nombre de tripulants per oferir millor qualitat de servei. En conjunt, han arribat 2.698 persones a Roses amb els cinc creuers.
Pel que fa al perfil dels turistes de creuer han estat majoritàriament nord-americans, seguits pels britànics, australians, canadencs, noruecs i finlandesos, entre d’altres nacionalitats.
Quant a les visites realitzades pels passatgers han estat principalment Roses, on molts dels visitants han mostrat el seu interès per la gastronomia local, la seva zona comercial i altres llocs d’interès, com els camins de ronda. Així mateix, els turistes de creuer també han sol·licitat excursions a Figueres per visitar el Museu Dalí, Cadaqués, Portlligat i Girona. A més, alguns passatgers han fet tasts de vins a cellers de l’Alt Empordà i una excursió en vaixell de pesca per conèixer més de prop aquesta activitat.
 
80 passatgers i 94 tripulants amb el Seadream II
L’escala del creuer Seadream II ha clos avui la temporada de creuers 2012. Aquest vaixell ha fet la seva primera escala al port de Roses, motiu pel qual l’Autoritat portuària ha lliurat avui una metopa commemorativa al capità del creuer Seadream II. Així mateix, la resta d’autoritats l’han obsequiat amb un record del territori.
El Seadream II és un creuer de luxe que porta 80 passatgers i 94 tripulants. Pel que fa a les nacionalitats dels passatgers, predominen els nord-americans, seguits principalment pels australians, britànics i noruecs, entre d’altres.
Aquest creuer ha arribat a les 7.30 h procedent de Port-Vendres (França) i després d’estar unes hores a Roses salparà a les 14.00 h cap al port de Barcelona. Aquesta estada permetrà als passatgers fer turisme pel municipi altempordanès i tanmateix fer alguna excursió per punts de la demarcació de Girona.
El vaixell de bandera de Bahames té 90 metres d’eslora, 14,5 metres de mànega, 4,5 metres de calat i un registre brut de 4.333 tones.
 
Dues escales més per a l’any vinent
Un cop tancada la temporada d’enguany, Ports de la Generalitat i els operadors portuaris ja comencen a treballar amb la temporada 2013. En aquest escenari i si les expectatives d’aquest moment es compleixen, es preveu que hi hagin set escales de creuer, xifra que suposa l’augment de dues escales més respecte a aquest any.
Amb els resultats del 2012 i les expectatives per al 2013, el port de Roses s’està posicionant en el mercat internacional de creuers com a un dels ports de la Costa Brava que rep tràfic de creuers a la Mediterrània occidental.
Un dels punts forts que ha ajudat a l’impuls de l’activitat de creuers a Roses ha estat la signatura de l’Acord institucional entre els ports de Roses i Palamós, feta el febrer passat, amb l’objectiu d’impulsar conjuntament l’activitat de creuers al litoral gironí.
Aquest acord institucional va estar signat per Ports de la Generalitat, l’Ajuntament de Roses, l’Ajuntament de Palamós, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona, la Cambra de Comerç de Girona i la Cambra de Comerç de Palamós. En el marc de l’acord, es va crear un grup de treball que ha desenvolupat un Pla d’accions per al 2012 i el 2013, mitjançant el qual es duran a terme actuacions destinades a potenciar els ports de Roses i Palamós i les seves àrees d’influència en els principals fòrums del sector creuerístic nacionals i internacionals.
En aquesta línia de treball, els ports de Roses i Palamós estaran presents a la fira Seatrade Med que se celebrarà del 27 al 29 de novembre a Marsella, des d’on es promouen els ports de la Mediterrània susceptibles de rebre creuers.


 

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version