Canal Ajuntament

Riudellots de la Selva. El Foodlab de Riudellots acull la primera trobada global dedicada a les oportunitats de negoci internacionals

Una setantena d’experts han participat a la Trobada global d’oportunitats internacionals i reptes en cooperació. La jornada ha estat inaugurada pel delegat del Govern a la Generalitat de Catalunya a Girona, Eudald Casadesús i l’alcaldessa de la població, Montserrat Roura. 

 

El FoodLab, centre d’innovació gastronòmica, de Riudellots de la Selva ha acollit aquest dijous 25 d’octubre la primera jornada dedicada a les oportunitats de negoci internacionals. L’acte, que ha omplert la cuina auditori de l’equipament, ha estat dedicat principalment als clústers i als seus rols com a elements cohesionadors del teixit empresarial, com a eines per la expansió internacional de les empreses del territori gironí i català, i com a generadors d’oportunitats de negoci per a les mateixes. 

La jornada ha estat inaugurada pel delegat del Govern a Girona, Eudald Casadesús, i per l’alcaldessa de Riudellots de la Selva, Montserrat Roura. En el transcurs del seu parlament, el delegat del govern de Catalunya a Girona ha destacat que "l'aposta per la internacionalització i per l'emprenedoria són dos valors primordials pel Govern" i ha volgut remarcat que el sector agroalimentari a les comarques gironines ja reuneix molts dels elements imprescindibles en el marc actual: innovació, internacionalització, treball conjunt a través de clústers i, sobretot, complicitat entre el sector públic i privat.

Per la seva banda, l'alcaldessa de Riudellots ha fet incís al fet que al Footlab on se celebra la jornada prové d'un projecte d'innovació nascut fa anys i que pretén atendre les necessitats de l'empresariat de poder tenir un lloc de trobada i d'intercanvi de coneixement entre els diversos agents. Es tracta que esdevingui un espai d'oportunitats i d'internacionalització. Així mateix, Roura ha destacat el paper de La Selva i Riudellots com a pols de la indústria a les comarques de Girona, subratllant que jornades com la d’avui “aporten un gra de sorra per a què les empreses i les organitzacions del territori disposin de noves eines i recursos i tinguin projecció internacional”.

En la trobada hi han participat importants empreses, destacades organitzacions —com la Federació Espanyola de Indústries de l’Alimentació i Begudes—, clústers —com ara el Clúster Gourmet de Catalunya, el Clúster d’Eficiència Energètica de Catalunya o Solartys, que engloba a empreses dedicades a l’energia solar— i cooperatives. Tots han posat en valor l’agrupament entre empreses amb interessos comuns i les sinèrgies i oportunitats que jornades com la d’avui generen. L’acte també ha comptat amb experts internacionals d’alguns dels principals projectes europeus dedicats a la clusterització. En concret, s’han presentat els projectes InnoSee, TEMA i ICS, dedicats a la clusterització en els àmbits de la recerca, de les tecnologies mediambientals i del cooperativisme, respectivament. 

 

El projecte ICS i l’any internacional de les cooperatives

Precisament, el projecte ICS ha estat un dels que més atenció ha suscitat, coincidint amb la celebració, aquest 2012, de l’Any Internacional de les Cooperatives. Aquest pla europeu té com a objectiu ajudar a la creació i internacionalització de cooperatives i associacions de cooperatives agrícoles, turístiques, pesqueres i mediambientals. Actualment l’ICS es desenvolupa en cinc països (França, Itàlia, Portugal, Grècia i Espanya). En aquest sentit, la jornada d’avui ha comptat amb els representants espanyols del projecte i amb el gerent del grup empresarial cooperatiu Uni.co, amb seu a Catalunya i que també participa en el projecte.


 

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version