Canal Ajuntament

Girona. ‘Girona, història en relleu’ recull fotografies de principis del segle XX en 3D de la ciutat

El llibre Girona, història en relleu recull un seguit de fotografies estereoscòpiques que són una mostra de la fotografia amateur de principis del segle XX, i també de les primeres imatges comercials de la ciutat que van precedir la postal. Aquesta tarda l’ha presentat a l’Edifici Narcís Monturiol del Parc Científic, l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, i els seus autors i professionals del Servei de Gestió Documental, Arxius i Publicacions (SGDAP) de l’Ajuntament de Girona, Joan Boadas i David Iglésias.

La sensació de realitat que aportava la tercera dimensió va tenir una gran acceptació entre els afeccionats que, a partir de l’aparició de la càmera Vérascope, van adoptar aquesta nova tecnologia. El seu llegat ens permet conèixer i visualitzar la monumentalitat de la ciutat, però també els espais urbans més viscuts, alhora que permetre captar molt bé el pols de la quotidianitat les primeres dècades del segle XX. Lleó Audouard, Carles Batlle, Joan Carrera i Joan Masó són els merescuts protagonistes d’aquest llibre. Les seves fotografies ofereixen un relat proper, verídic i poc convencional de la Girona de l’època, un contrapunt a la imatge dels professionals, més lligades als cànons comercials.

Cavallets a la plaça Independència durant les Fires i Festes de Sant Narcís la dècada de 1920.  Ajuntament de Girona. CRDI (Carles Batlle Ensesa)

El riu Ter desbordat al barri de Pedret el 29 d’octubre del 1920. Ajuntament de Girona. CRDI (Carles Batlle Ensesa)

Home menjant a l’interior d’un taller, a principis dels anys vint.  Ajuntament de Girona. CRDI (Carles Batlle Ensesa)

La rambla de la Llibertat pels volts de 1913. Ajuntament de Girona. CRDI (Autor desconegut)


 

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version