Canal Ajuntament

Girona. L’Ajuntament de Girona organitza sis activitats per commemorar el Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual

L’exposició virtual “Girona-Gävle”, el Museu de la Fotografia de Girona, quatre audiovisuals realitzats amb imatges d’arxiu o els clips de la sèrie “La llum del cinema” són algunes de les accions que es portaran a terme

L’alcalde de Girona, Carles Puigdemont; el cap del Servei de Gestió Documental, Arxiu i Publicacions, Joan Boadas; el tècnic del Centre de Recerca i Difusió de la Imatge, David Iglésias; el director del Museu del Cinema, Jordi Pons, i l’escriptor Lluís Muntada, han presentat aquest matí les activitats programades des de l’Ajuntament de Girona per commemorar el Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual, que serà el proper 27 d’octubre.

En primer lloc, s’ha realitzat l’exposició virtual “Girona – Gävle. A la riba de dos mars. Del Mediterrani al Golf de Bòtnia. 1880 – 1914”. L’objectiu d’aquesta exposició és mostrar les diferents identitats culturals europees a partir de la confrontació de fotografies de les dues ciutats en aquest període.

A més, s’ha inaugurat el Museu de la Fotografia de Girona (MFGi), un nou museu virtual accessible a través de dispositius mòbils (Ipad i Iphone) i a través del lloc web. Aquest museu neix amb l’objectiu d’exposar les imatges més representatives de la història de la fotografia gironina. A partir d’aquest moment ja es pot visitar la primera de les sales previstes, dedicada a l’obra del fotògraf Josep Buil Mayral (Girona, 1920 – Eivissa, 2005).

També s’han presentat quatre audiovisuals realitzats amb imatges d'arxiu del Centre de Recerca i Difusió de la Imatge (CRDI) que mostren l'evolució de quatre llocs emblemàtics de la ciutat: les escales de la Catedralla Ramblala Devesa i la plaça de la Independència.

Una altra de les accions que s’ha portat a terme ha estat la presentació d’un nou recurs que ha estat coordinat i elaborat pel Grup d’Arxius Fotogràfics i Audiovisuals del Consell Internacional d’Arxius, del qual en forma part el CRDI. Es tracta d’un projecte basat en estudis de cas i que consisteix a analitzar intervencions arxivístiques concretes dutes a terme sobre fons i col·leccions fotogràfiques i audiovisuals, amb l’objectiu de crear una metodologia basada en l’experiència real. El recurs està adreçat principalment a la comunitat arxivística internacional.

S’han mostrat també els clips de la sèrie “La llum del cinema” a través del web del Patrimoni Audiovisual. Es tracta de 28 vídeos breus de caràcter divulgatiu sobre la història del precinema, que mostren el funcionament d’alguns aparells conservats en el Museu del Cinema.

Finalment, s’ha organitzat una lectura dramatitzada de textos de l’escriptor Josep Pla que evoquen diferents espais de la ciutat, acompanyada de la projecció d’una selecció d’imatges d’època d’aquests mateixos espais.

Imatges dels audiovisuals realitzats amb imatges d’arxiu del CRDI i de l’exposició “Girona-Gävle”.


 

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version