Canal Ajuntament

Girona. L’Ajuntament de Girona posa en funcionament la nova sala d’actes Miquel Diumé

L’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, i el president de la demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Narcís Genís, elogien la figura del periodista gironí

L’Ajuntament de Girona ha posat avui en funcionament la nova sala d’actes Miquel Diumé, dedicada al periodista gironí que va morir l’any 2008. L’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, i el president de la demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Narcís Genís, han elogiat la figura de Diumé acompanyats per la seva vídua, Dolors Felip; els seus fills, David i Xavier, i altres familiars, amics i companys de professió.

“Sovint s’ha retratat més el micròfon i el magnetòfon que el propi periodista. I és que els periodistes d’informació local, i molt singularment els periodistes radiofònics, han estat gent que ha descrit, que ha viscut i que ha patit els canvis i les transformacions, positives i negatives, que ha viscut la ciutat i que han traslladat els missatges cap a la ciutadania molt millor que la classe política i la comunicació institucional. I en aquesta feina en Miquel va excel·lir. Va excel·lir com a bon professional, com a bon home de ràdio, com a bon company de professió i com a bona persona. Per tant, no podia estar en millors mans aquesta feina tan noble, tan delicada i tan democràtica com és la d’aproximar informació i ciutadans”, ha manifestat l’alcalde Carles Puigdemont.

La nova sala, situada al lloc de les antigues taquilles del Teatre Municipal, tindrà una funció polivalent i, entre d’altres activitats, acollirà actes institucionals i rodes de premsa. L'equipament es troba a la planta baixa de l'edifici consistorial i compta amb una superfície construïda de 86,28 m2 i te un aforament de 40 persones. La sala està equipada amb els recursos audiovisuals necessaris per desenvolupar les diferents activitats. “En Miquel reclamava sempre professionalitat i condicions dignes. Aquesta sala està pensada perquè hi hagi un treball en condicions dignes d’uns professionals que són indispensables per al funcionament de la vida local de la ciutat, i perquè hi hagi el que hi ha d’haver en qualsevol administració moderna, democràtica i important d’aquest país. El lloc on poder treballar amb tots els requeriments tecnològics del present. Un lloc obert a la ciutat, una sala de premsa i d’actes oberta a la ciutat, a peu de carrer, accessible”, ha subratllat l’alcalde de Girona.

El president de la demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Narcís Genís, ha recordat els moments viscuts amb Miquel Diumé: “D’aquella època en recordo això, que ell era la persona que sempre estava als plens i a totes les rodes de premsa i, per tant, el que tenia més activitat periodística i professional”. Narcís Genís també ha destacat la seva “fidelitat a la informació local de la ciutat” i el seu sentit de l’humor: “Per més avorrida que fos la sessió o la roda de premsa, si hi havia en Miquel, sempre acabava amb un acudit”.  

Per últim, el fill de Miquel Diumé, Xavier, ha manifestat l’emoció i l’agraïment en nom de la família aquest reconeixement per al seu pare, una persona que ha descrit com a “senzilla i discreta”. 

Miquel Diumé i Vilà (Vilamacolum, 7 de febrer de 1948 - Girona, 27 de maig de 2008)

Als setze anys va començar a treballar però no fou fins als divuit que començà la seva carrera periodística en incorporar-se a Ràdio Girona de la mà d'Enric Frigola. El 1966 va entrar a la Voz de Gerona, l'emissora de la Cadena d'Emisoras Sindicales, primer com a tècnic i després com a locutor. A la mort de Franco, la Voz de Gerona es va fusionar a Radiocadena Española, englobada dins de RTVE. El 1982 en va ser nomenat director en funcions i una de les seves primeres decisions va ser la supressió de l'emissió del rosari. El 1993 Radiocadena es va dissoldre i va integrar-se a Ràdio Nacional de España (RNE), emissora que va dirigir des de l'inici i fins a la seva prejubilació, el 2006.

Durant més de quaranta anys, en l'exercici de la seva professió, va cobrir tot allò que feia referència a les notícies de l'Ajuntament de Girona. A banda de la seva tasca a la ràdio, participà en els cursos de les Emissores Municipals de Catalunya, i es va convertir en un referent del periodisme radiofònic.

També col·laborà amb la Junta de la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya en la qual tingué el càrrec de tresorer. El 2008 va rebre a títol pòstum la Mosca de la Informació de la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya.

El 2010 la Diputació de Girona i la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya van instaurar a les comarques de Girona, en el marc dels Premis de Comunicació Local Carles Rahola, el Premi Miquel Diumé al millor treball informatiu o divulgatiu en ràdio o ràdio en línia.

 

 

 

 

 

 


 

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version