Canal Ajuntament

Llambilles. L'Ajuntament de Llambilles bonifica un 15% de la taxa d'escombraries als veïns i veïnes que col·laboren en la recollida selectiva

S'inclou dins la campanya pionera al Gironès i impulsada pel Consell Comarcal: 'Compromís cívic ciutadà a favor de la recollida selectiva i per a la reducció del rebuig'

 

L'Àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal del Gironès va presentar el dissabte 20 d'octubre, a les 10.00 h, al local social de Llambilles, la campanya del 'Compromís cívic ciutadà a favor de la recollida selectiva i per a la reducció del rebuig'. Aquesta iniciativa, pionera al Gironès, té per objectiu reconèixer i premiar la tasca que fan moltes famílies del municipi que separen els residus que generen a casa i col·laboren en la recollida selectiva.

 

En aquest sentit, l'Ajuntament de Llambilles ha previst, en la seva ordenança fiscal per al 2013, una bonificació del 15% en la taxa d'escombraries a tots aquells habitatges o indústries del municipi els titulars dels quals signin el Compromís cívic ciutadà.

 

Mitjançant la signatura d'aquest acord voluntari, la persona es compromet a efectuar correctament la recollida selectiva i dóna permís al tècnic municipal, o tècnic comarcal corresponent, per efectuar les inspeccions oportunes a la seva llar o activitat comercial, de manera que es pugui comprovar in situ la correcta separació dels residus i donar la informació necessària en el cas de detectar mancances.

 

La campanya del Compromís cívic ciutadà persegueix, per un costat, reconèixer la tasca que fan diàriament les famílies que col·laboren en la recollida selectiva i que fins ara no tenien cap mena d'incentiu pel seu esforç. El reconeixement d'aquest esforç, mitjançant la bonificació del 15% en la taxa d'escombraries, pren certa rellevància quan aquestes famílies fins ara pagaven el mateix que aquelles que ho llencen tot barrejat.

 

D'altra banda, la campanya també pretén incrementar els índex de participació en la recollida selectiva, molt estancats aquests darrers anys, disminuint així el nombre de tones de rebuig que es destinen a tractaments finalistes com l'abocador o la incineradora.

 

Per últim, es vol fer arribar a la ciutadania el missatge que els residus que se separen selectivament esdevenen recursos, que es poden aprofitar, mentre que els residus que no se separen omplen els abocadors, malmeten el medi ambient, i cada dia costa més diners el seu tractament.

 

Aquests últims anys s'han engegat, amb un notable èxit, experiències semblants per promoure la participació ciutadana en el Servei de deixalleria i el compostatge casolà. Un exemple és el cas del municipi de Campllong, que tradicionalment aplica descomptes a la taxa d'escombraries a aquells veïns que assisteixen a un curs sobre reciclatge i medi ambient. Ara, juntament amb Llambilles, s'apunta a la iniciativa del Compromís cívic ciutadà per promoure la recollida selectiva al seu municipi.

 


 

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version