Canal Ajuntament

Vilobí d'Onyar. Més de 8000 persones visiten la Fira de la Llet de Vilobí d’Onyar en la seva primera edició

El concurs de munyir a mà, les demostracions de munyir a mà i amb cantina, l’estrena del vídeo Això és la llet, la benedicció i la desfilada de maquinària agrícola i el dinar popular són alguns dels actes que han tingut una major assistència de públic 

 

Més de 8000 persones han visitat la Fira de la Llet de Vilobí d’Onyar en la seva primera edició, que s’ha celebrat durant tot el cap de setmana. Des del dissabte al matí i fins aquest diumenge a la tarda s’han realitzat més d’una cinquantena d’activitats que han tingut com a gran protagonista la llet i el món ramader. La inauguració va anar a càrrec del director dels Serveis Territorials d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural a la Selva, Jordi Aurich i del regidor de Promoció Econòmica, Joan Viñolas.

Per la Fira hi ha passat diversos polítics com Jordi Turull, portaveu de CiU al Parlament; Montserrat Roura i Dolors Rovirola, diputades i alcaldesses de Riudellots i Vilademuls respectivament; Robert Fauria, president del Consell Comarcal de la Selva i alcalde de Sant Hilari  i els alcaldes de Vidreres, Jordi Camps; i de Caldes de Malavella, Salvador Balliu, entre altres.

El regidor de Promoció Econòmica a l’Ajuntament de Vilobí d’Onyar, Joan Viñolas, i un dels impulsors d’aquesta iniciativa ha valorat molt positivament l’afluència de visitants i, més si tenim en compte les previsions meteorològiques previstes per tot el cap de setmana. En aquest sentit, Viñolas ha destacat el fet que “els visitants no han tingut por de la pluja i s’han desplaçat a Vilobí per viure i conèixer de més a prop un dels sectors més importants al nostre municipi”. Joan Viñolas ha destacat l’esforç que s’ha fet per poder endegar una fira d’aquestes característiques al municipi i també ha agraït públicament la col·laboració de diverses associacions i entitats del municipi. 

Per la seva banda, l’alcaldessa de Vilobí d’Onyar, Olga Guillem, ha destacat el gran treball que s’ha fet des de totes les regidories però especialment des de la de Promoció Econòmica, Governació i Festes, que han estat les que han liderat tot aquest projecte des de l’inici.

Entre les activitats que han comptat amb un major nombre de visitants durant els dos dies de Fira hi ha el concurs de munyir a mà, les exhibicions de munyir amb cantina, la projecció del vídeo Això és la llet, així com també el primer reconeixement al mèrit a la promoció del sector lleter que va recaure en la persona de Joaquim Vivas. 

De totes les activitats programades per tot el cap de setmana només s’ha hagut de suspendre el concurs provincial d’arada fixa reversible i múltiple, que enguany arribava a la seva 44a edició i donava el tret de sortida a les activitats del segon dia de Fira. L’estat dels camps, per la pluja que ha caigut durant la nit i els dies anteriors, no ha permès que se celebrés aquest concurs. 

Paral·lelament, durant els dos dies hi ha hagut una fira de productes d’artesania i derivats làctics i de la demostració d’oficis antics, entre altres. Al pavelló, el diumenge al matí s’hi ha congregat més d’un centenar de puntaires que durant tot el matí han fet una exhibició.

El diumenge al matí, amb motiu de Sant Galderic, a l’església, s’ha celebrat l’ofici solemne en honor al patró dels pagesos, a les onze del matí.  

La benedicció i la desfilada de maquinària agrícola pel centre neuràlgic del poble ha estat un dels actes que ha congregat més públic. Prop de cinc centenars de persones han vist en primera persona els més de cent tractors del municipi i de les poblacions veïnes que han desfilat pels carrers del centre. 

El tradicional dinar de germanor al polivalent amb motiu de la XXVa edició de la Festa de Sant Galderic s’ha convertit en una de les activitats que ha congregat més veïns i veïnes del municipi de Vilobí d’Onyar. Aquest dinar ha comptat amb gairebé cinc centes persones. A la tarda els actes han continuat amb una nova projecció del vídeo Això és la Llet i una audició de sardanes a càrrec de la Cobla La Principal de Banyoles, al polivalent de l’Escola Josep Madrenys. 

Un concert jove i una xocolatada a la plaça Nova i una sessió de ball amb el conjunt Duet de Banyoles al polivalent han estat els actes que han clausurat la primera edició de la Fira de la Llet de Vilobí d’Onyar.

 

Fotografies: Ajuntament de Vilobí d'Onyar

 


 

 

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 972 831 541

Top Desktop version