Canal Ajuntament

Girona. Girona acull la XVI Setmana del Cor del 18 al 20 d’octubre

L’Associació Gironina de Prevenció i Ajuda a les Malalties del Cor (GICOR), amb la col·laboració de l’Equip Municipal de Promoció de la Salut, ha organitzat diverses activitats saludables dirigides a la ciutadania

 

L’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, i el president de l’Associació Gironina de Prevenció i Ajuda a les Malalties del Cor (GICOR), Eloi Arias, han presentat aquest matí la XVI Setmana del Cor, acompanyats pel regidor de Sostenibilitat i Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Girona, Jordi Fàbrega. Aquesta edició de la Setmana del Cor tindrà lloc a la ciutat del 18 al 20 d’octubre. GICOR, amb la col·laboració de l’Equip Municipal de Promoció de la Salut, ha organitzat diverses activitats saludables dirigides a la ciutadania.

“Tots treballem pel mateix objectiu que són els hàbits saludables i una qualitat de vida que seran i són probablement ja els indicadors reals de la riquesa d’una societat. Podríem començar a defensar la idea que el benestar i la riquesa col·lectiva rau precisament en aquests hàbits de vida saludables, en una forma de vida en la qual en el centre hi ha la persona”, ha subratllat l’alcalde de Girona.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és “fer pedagogia dels hàbits saludables” per tal de prevenir les malalties de l’aparell circulatori, tal com ha indicat el president de GICOR. Eloi Arias també ha explicat que la malaltia cardiovascular és la principal causa de mort a la demarcació de Girona i que per combatre-la “cal una implicació personal, una implicació familiar, perquè reeducant l’alimentació i l’exercici físic es poden evitar la majoria de problemes cardiocirculatoris”.

La rambla de la Llibertat serà l’escenari principal de les activitats i acollirà durant tot el dia tres envelats de GICOR, on els ciutadans tindran a la seva disposició tres estands: un de prevenció, on es realitzarà el càlcul de risc coronari seguint les taules de Regicor i amb la col·laboració de la Facultat d'Infermeria; un altre de reanimació, on es farà una demostració de ressuscitació i de l’ús del desfibril·lador, gràcies a la col·laboració amb la Facultat de Medicina de la ciutat, i un altre de tractament, on es parlarà de dieta mediterrània i es portarà a terme un show cooking de tastets cardiosaludables que la gent podrà adquirir oferint la voluntat.

A banda dels estands a la Rambla, GICOR també ha organitzat activitats de divulgació com el “Taller de risoteràpia”, dirigit per la psicòloga de salut i família Marta Sabio Gutierrez; l’activitat “Rehabilitació cardíaca en el parc urbà de salut” del carrer Lluís Pericot, dirigida per Lorena Montori, fisioterapeuta especialista en rehabilitació cardíaca del Centre Mèdic Garbí de Salt, i la conferència de cloenda a l'Auditori Josep Irla sobre la “Prevalença de malaltia cardiovascular a Girona”, a càrrec de l'epidemiòleg Rafel Ramos.

Com cada any, a més, GICOR ha organitzat una marxa saludable per al dissabte 20 d’octubre, que compta amb dos recorreguts de diferents dificultats per tal que tothom hi pugui participar. Un itinerari de 7 km, que arribarà fins a la Font del Ferro, i un altre de 15 km, que assolirà el cim de Sant Miquel.

 Programa de la Setmana del Cor

 

 

 

 

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 972 831 541

Top Desktop version