Canal Ajuntament

Vilobí d'Onyar. El municipi de Vilobí d’Onyar organitza la primera edició de la Fira de la Llet

Coincidint amb el 25è aniversari de la Festa de Sant Galderic, des de la regidoria de Promoció Econòmica conjuntament amb aquesta entitat i diverses associacions més s’ha impulsat aquesta Fira que tindrà com a gran protagonista el món lleter. El regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament, Joan Viñolas, ha destacat la gran col·laboració que ha tingut des de les diverses entitats i associacions davant d’aquesta iniciativa endegada per la regidora que ell mateix lidera.


El món lleter serà el gran protagonista de la primera edició de la Fira de la Llet, que se celebrarà al municipi de Vilobí d’Onyar els propers dies 20 i 21 d’octubre, segons ha avançat el regidor de Promoció Econòmica a l’Ajuntament de Vilobí d’Onyar, Joan Viñolas. Aquesta fira, pionera a Catalunya, pretén ser un punt de trobada de professionals del sector ramader i, també, agrícola i com no també d’aficionats al món de la pagesia. Per això, des de l’equip de govern es va creure oportú impulsar una fira d’aquestes característiques coincidint amb el 25è aniversari de la Festa de Sant Galderic, patró dels pagesos.

Des de fa uns mesos, la regidoria de Promoció Econòmica ha liderat aquest projecte pioner a Catalunya amb la col·laboració de diverses associacions i entitats del municipi. En aquest sentit, Joan Viñolas ha assegurat que “ aquesta fira és pionera a Catalunya ja que en l’actualitat no hi ha cap fira de la llet ni de característiques similars”. Durant dos dies, s’organitzaran una sèrie d’activitats vinculades al món de la llet i, també, a la relació que aquesta té amb l’agricultura. Viñolas ha incidit també en la bona resposta que ha obtingut des de que es va iniciar aquest nou projecte, tant per part d’empreses vinculades al sector i també d’empreses que no, com per part de les administracions. En aquest sentit, el regidor de Promoció Econòmica ha volgut destacar l’esforç que tant uns i altres fan perquè aquest esdeveniment que acollirà Vilobí el proper cap de setmana sigui tot un èxit.

Tot i que oficialment, la fira s’inaugurarà el dissabte dia 20 a les onze del matí, unes hores abans, per aquells que ho vulguin s’ha organitzat una caminada popular tot visitant granges pel municipi. La sortida es farà al paratge de les Fonts i l’esmorzar per a tots els assistents en aquest mateix espai. Unes hores més tard, hi haurà el tret de sortida oficial a aquesta Fira, que comptarà amb l’alcaldessa de Vilobí d’Onyar, Olga Guillem; i el director dels Serveis Territorials d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Jordi Aurich.

Tot seguit hi haurà la obertura de la fira de productes d’artesania i derivats làctics i la demostració d’oficis antics a la plaça Nova. Paral·lelament, hi haurà la obertura de l’exposició de fotografies antigues a Can Roscada. Aquesta exposició, tal com ha explicat el regidor de Promoció Econòmica, és una mostra centrada en la història del sector lleter al municipi de Vilobí d’Onyar i les seves rodalies. A l’Oficina de Turisme, hi haurà la obertura de l’exposició de dibuixos que s’hauran presentat prèviament al concurs de dibuix i que, enguany, la temàtica girarà entorn al món rural.

Una hora més tard, al pàrquing municipal davant del taller Llorens hi haurà el concurs de munyir a mà i seguirà l’exposició de munyir amb cantina i l’entrega dels premis del concurs de munyir a mà. A la tarda, els actes continuaran amb un campionat de partides ràpides d’escacs i també amb la projecció i l’estrena oficial del vídeo Això és la llet a Can Sagrera.

 

Projecció del vídeo Això és la llet

Es tracta d’un vídeo d’una hora de durada que tracta d’una parella de ciutat, que busca l’origen de la llet a les grangers de Vilobí. Tot seguit hi haurà la xerrada Les Mil Cares de la llet a càrrec de les nutricionistes Elisabet Gurri, Núria Vélez i Maria Viñolas. En el marc d’aquesta xerrada es farà també una demostració de les aplicacions dels productes làctics a la cuina a càrrec del Sr. Lluís Mª Feliu del restaurant l’Aliança d’Anglès. L’acte finalitzarà amb un berenar saludable per als assistents.

L’Orquestra Jove de la Selva oferirà també, amb motiu d’aquesta Fira, un concert a Can Sagrera a partir de les set de la tarda. Al vespre, els actes continuaran amb una xerrada sobre l’evolució que ha tingut el sector lleter al municipi a càrrec de José Lluís Santmartín, ex cap de l’Oficina Comarcal del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural. Tot seguit, serà el torn pel president del Consell Comarcal de la Selva, Robert Fauria, que serà l’encarregat d’entregar el primer reconeixement al mèrit a la promoció del sector lleter.Després dels parlaments,  es tornarà a projectar El vídeo Això és la llet.

 

44è concurs provincial d’arada fixa reversible i múltiple

El 44è concurs provincial d’arada fixa reversible i múltiple donarà el tret de sortida al segon dia de Fira. Aquest campionat es farà al camp de davant de l’escola a partir de dos quarts de nou del matí. Paral·lelament, i al igual que el primer dia de Fira, s’obrirà el segon dia de Fira de productes d’artesania i derivats làctics i de la demostració d’oficis antics. A la plaça Nova hi haurà més d’un centenar de puntaires que durant tot el matí faran una exhibició. Amb motiu de Sant Garderic, a l’església, hi haurà l’ofici solemne en honor al patró dels pagesos, a les onze del matí. Una hora més tard i haurà la demostració de munyir a mà i amb cantina.

Un dels moments que, sens dubte, congregarà més públic serà amb la benedicció i la desfilada de maquinària agrícola pel centre neuràlgic del poble. El regidor de Promoció Econòmica, Joan Viñolas, ha explicat que “any rere any, el municipi acull més maquinària agrícola i que enguany s’espera que es superin totes les expectatives”. A la mateixa hora, es celebrarà el concurs de flams al pavelló. Una hora més tard ja es celebrarà l’aperitiu pels tractoristes al pati de l’escola, i tot seguit l’entrega de premis del concurs de dibuix, de flams i també del concurs provincial d’arada.

El tradicional dinar de germanor al polivalent amb motiu de la XXVa edició de la Festa de Sant Galderic es convertirà en una de les activitats que congrega més veïns i veïnes del municipi de Vilobí d’Onyar. En els darrers anys, aquest dinar ha comptat amb gairebé un miler de persones. A la tarda els actes continuaran amb una nova projecció del vídeo Això és la Llet i una audició de sardanes a càrrec de la Cobla La Principal de Banyoles, al polivalent de l’Escola Josep Madrenys.

Un concert jove i una xocolatada a la plaça Nova per als més joves i una sessió de ball amb el conjunt Duet de Banyoles al polivalent seran els actes que clausuraran la primera edició de la Fira de la Llet de Vilobí d’Onyar.

Per qualsevol dubte o qüestió, es pot contactar amb el regidor de promoció econòmica de l'Ajuntament de Vilobí d'Onyar, Joan Viñolas, (618713753) o amb l'Ajuntament de Vilobí d'Onyar (972473026).

 

  Programa I Fira de la Llet

  Tríptic I Fira de la Llet

Portada DVD del vídeo Això és la llet


 

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 972 831 541

Top Desktop version