Canal Ajuntament

Llagostera. 12.000 persones visiten la Fira del Bolet de Llagostera

Un any més Llagostera ha celebrat com cada 12 d’octubre la Fira del Bolet, que enguany ha arribat a la desena edició.

Unes 12.000 persones han visitat la Fira que ha obert les portes a les 10 del migdia sota l’amenaça de pluja. L’obertura oficial de la Fira ha anat a càrrec del President de la Diputació de Girona, Jaume Torramadé, el director General de Medi Natural i Biodiversitat de la Generalitat de Catalunya, Josep Escorihuela, l’alcalde de Llagostera, Fermí Santamaria i el regidor de Promoció Local, Ramon Soler.

Durant tot el dia el nucli antic s’ha convertit en un mercat ambientat a principis del segle passat amb activitats, demostracions d'oficis, exposicions i gastronomia relacionada amb el món del bolet. La Fira del Bolet està organitzada per l’Àrea de Promoció Local de l’Ajuntament de Llagostera, amb col·laboració amb la Unió de Botiguers, el Casino Llagosterenc, el Casal Parroquial, el G.E. Bell Matí, l’Associació de Restaurants i altres entitats del municipi.

Aquesta iniciativa és pionera a la zona i es recolza en la gran tradició boletaire arrelada durant segles en aquestes contrades. La Fira va néixer a Llagostera l’any 2003 amb la vocació d’instaurar-se com a fira anual  amb la intenció de projectar el municipi i la comarca del Gironès cap a l’exterior.  

Per completar l'oferta culinària fins l’ 11 de novembre, els restaurants del municipi celebren les jornades gastronòmiques de la Cuina del Bolet, on s'ofereixen diversos menús amb aquest ingredient com a producte estrella.

Premis

El premi Ou de Reig 2012 ha estat per la Colla Gegantera.

La Forquilla de Plata per el Restaurant El Racó de Llagostera

El Cistell de Plata per el Forn Sant Antoni.

Marc Busquets, Mercè Tibau i Joan Bayé  han sigut els guanyadors del concurs de caçar bolets en les categories de cistell més variat, bolet més estrany i bolet més gran respectivament. 

Pel que fa al Concurs d'aparadors el guanyador ha estat Comercial Casals.

Més info a www.firabolet.com

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 972 831 541

Top Desktop version