Canal Ajuntament

La nova campanya ‘Tàrrega obre l’armari’ reivindica els drets de les persones LGTBI+

Tàrrega torna a alçar la veu en defensa dels drets i les llibertats del col·lectiu LGTBI+ i ja té a punt els actes del Dia de l’Orgull que es commemora cada 28-J. Enguany destaca la nova campanya ‘Tàrrega obre l’armari’ mitjançant la qual es vol informar i sensibilitzar sobre el significat de les sigles LGTBIQ+. També es vol divulgar la història i la situació actual de les persones del col·lectiu.

Així, des d’avui dilluns 10 de juny es poden veure en els aparadors de comerços, edificis municipals i plafons publicitaris els dotze cartells que integren l’esmentada campanya. Les imatges també es publicaran a les xarxes socials de l’Ajuntament de Tàrrega.

A més, la Biblioteca Germanes Güell exhibeix una mostra de llibres sobre el col·lectiu LGTBIQ+, exemplars que formen part de la secció permanent que l’equipament cultural dedica a aquesta temàtica.

La regidora d’Acció Social, Ciutadania i Feminismes, Alba Castellana, ha manifestat que “Tàrrega refermem el compromís amb el col·lectiu LGTBIQ+ amb un ampli ventall d’activitats reivindicatives. Encara avui és molt important aquesta data ja que cal continuar normalitzant i donar visibilitat al col·lectiu LGTBIQ+”.

També està programada la presentació del llibre Un món de colors que recull contes per a infants sobre històries de vida de persones LGTBIQ+. El volum ha estat escrit per l’associació Orgull Espluguí amb il·lustracions de David Aguilera ‘Locigronet’. La presentació tindrà lloc el dimarts 11 de juny, a les 6 de la tarda, al Casal Cívic, amb la intervenció de la drag queen Gala Rouge.

I per segon any consecutiu torna l’Orgull de Pople, la colorista comitiva que recorre els carrers del centre. Aquesta vegada se celebrarà el dijous 27 de juny des de l’estació de tren. A 2/4 de 7 de la tarda arribaran en transport ferroviari la Nana Honorata i la Drag Bertinades, i tot seguit arrencarà la rua en direcció al carrer de Sant Pelegrí, plaça del Carme, carrer del Carme i plaça dels Àlbers. També hi participaran les Pentàstiques, els Gegants Tararots, La Verreta, els Nans i DJ Noe Pentagrama.

A les 8 del vespre, a la plaça dels Àlbers, es llegirà el Manifest amb l’Associació Quuergell. La festa continuarà amb un espectacle de la Drag Bertina i el ‘Combat poètic: ballem poesia’ organitzat per l’Associació Galacticat i amb les veus d’Enric Camats i Beeman Riu.

Tot seguit, a les 10 de la nit, la mateixa entitat es projectarà la pel·lícula ‘Housekeepers for begginers’ de Goran Stolevski (2023), un retrat divertit i entranyable d’una família queer feta a si mateixa. Es disposarà de servei de bar i entrepans (cal encarregar prèviament a La Croissanteria).

Els actes es clouran el divendres 28 de juny, a les 12 del migdia, a la plaça Major, amb la lectura de la Declaració Institucional. Al balcó de la Casa Consistorial de Tàrrega es penjarà la bandera irisada en suport als drets del col·lectiu LGTBI+.

1718027676image003.jpg

1718027676cartell_de_l'activitat_del_dia_27_de_juny.jpg

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version