Canal Ajuntament

200 participants en la primera edició de la Marató Vall de Cardós

 

Se celebra el 18 de maig en les distàncies de 23 km i 45 km, recorrent paratges del Parc Natural de l’Alt Pirineu i amb un vessant solidari

 

El diputat de Salut Pública i Esports, Òscar Martínez, i el CEO d’XT Sport Events, organitzador de la cursa, Xavi Thai, han presentat aquest dimecres la primera edició de la Marató Valls de Cardós (MVC), que se celebrarà el dia 18 de maig, en les distàncies de 23 i 45 km, i que discorrerà per paratges de la Vall de Cardós i del Parc Natural de l’Alt Pirineu.

Òscar Martínez ha destacat que “un cop més es posa de relleu que les potencialitats del Pirineu passen per les activitats esportives, i per això des de la Diputació de Lleida apostem per aquestes activitats que ofereixen al territori i a la seva gent un retorn, no només en l’àmbit esportiu, sinó que també en els diferents sectors econòmics de la zona”.

Així, la cursa —que tindrà la sortida i l’arribada al càmping de la Borda del Pubill, al municipi de Ribera de Cardós— presenta dos recorreguts. Un primer de 45 km i 3.000 metres de desnivell positiu, i que es mourà per diferents paisatges, com el Coll de Jou, el Coll de Tudela, el Pla de Nequa, o el Pic Pui Tabaca (1.718 metres), emblema de la Vall, fins arribar a Lladrós. Els participants també passaran per pobles com Bonestarre, Anàs i Estaón, i Esterri de Cardós. 

La mitja marató, de 23 km i 1.400 metres de desnivell positiu, discorre per pobles com Lladrós, Benante i Ainet de Cardós, indrets com la borda de Calatxo, Nibrós, Massover i Vidal, i passarà pels cims de Miravall (1.866 metres) i Pui Tabaca (1.718 metres).

L’organització pretén, com a element central, donar a conèixer el ric patrimoni natural, paisatgístic i arquitectònic de la Vall de Cardós, passant per carenes alpines, llacs d’alta muntanya, cims de més de 2.800 metres, senders de bosc o pobles pirinencs amb encant. 

L’organitzador de la cursa, Xavi Thai, ha posat èmfasi en el fet que la cursa ha tingut molt èxit arreu. “Més del 70% dels inscrits de la cursa venen d’arreu del territori, de Barcelona, Tarragona, Girona, Lleida, d’Osca i fins i tot d’Andorra”.

Les curses —en les quals s’esperen 200 participants— tindran un vessant solidari, ja que 2 € de cada inscripció aniran destinats a la investigació de diferents malalties. L’aportació que es recapti de la marató es destinarà a la investigació del trastorn límit de la personalitat amb IRB Lleida, mentre que l’aportació de la mitja marató s’invertirà en la investigació de la malaltia minoritària MDS.

A més, durant el dia del diumenge s’han preparat diferents activitats paral·leles per a tota la família, com per exemple, ràfting o excursions de cavall. “En aquest sentit, volem generar, a banda d’activitats esportives, també una mica d’activitat econòmica per a la Vall”, ha explicat Xavi Thai. 

Les inscripcions costen 35 €, la Marató, i 15 €, la Mitja Marató, i inclouen la samarreta commemorativa, avituallaments en cursa, dutxes, servei mèdic, cronometratge i fotografia.

“Aquesta cursa és una activitat esportiva amb dinamització turística i vinculada de forma transversal a tota la família, i pot ser un bon revulsiu per la zona i tota la gent a qui agraden aquest tipus d’activitats”, ha destacat Martínez.

 

 

 

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version