Canal Ajuntament

Ava Gardner, present al I Blanes Costa Brava International Film Festival amb el llibre de Mateu Ciurana

La novel·la que tracta sobre el rodatge de ‘Pandora i l’holandès errant’ a Tossa de Mar, i el flirteig de l’actriu amb el torero Mario Cabré es va presentar ahir a la Sala de Plens

Aquest passat dimarts van continuar les activitats paral·leles del I Blanes Costa Brava International Film Festival amb la presentació d’un llibre ple de glamour i regust a Hollywood. El periodista i realitzador Mateu Ciurana va presentar la seva tercera novel·la: ‘Ava al paradís: els tres dies que Ava Gardner va desaparèixer del rodatge de Tossa’. Va ser ell mateix qui es va encarregar de presentar-la a la Sala de Plens on s’hi va acollir.

A partir de la notícia apareguda en un diari, Mateu Ciurana proposa una fantasia on es barreja realitat i ficció al voltant del misteri dels fets verídics sobre la desaparició de l’actriu durant tres dies, coincidint amb el rodatge de ‘Pandora i l’holandès errant’ que estava fent a la localitat selvatana. Es tracta de la infidelitat més comentada que va haver-hi al voltant de la seductora actriu quan era la parella de Frank Sinatra.

La dona de mirada felina va encaterinar-se del torero Mario Cabré, provocant un atac de banyes del cantant. Igual que ja va ser al seu anterior llibre, en aquesta tercera novel·la hi ha una primera part on recull una investigació periodística, i una segona meitat novel·lada que ja no inclou tota la realitat d’uns fets que sí van succeir.

El lligam glamurós amb la població selvatana s’expandeix a la novel·la de Mateu Ciurana a d’altres localitats del territori, més concretament a Caldes de Malavella, on l’autor imagina que l’actriu es refugia en una casa de pagès per viure intensament la temporada de sega. Una meravellosa manera de lligar el món del setè art amb la realitat més propera.

El programa d’activitats paral·leles organitzades amb motiu del I Blanes Costa Brava International Film Festival inclourà els propers dies dues altres presentacions de llibres. Avui dimecres l’actriu, presentadora i escriptora Mari Cielo Pajares presentarà la novel·la ‘Óleo’ a 2/4 de 7 de la tarda a la Sala de Plens; i dissabte a les 18 h el mateix indret acollirà la presentació de ‘Mujeres de cine’ amb la seva autora, l’actriu i escriptora Ruth Gabriel.


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version