Canal Ajuntament

El Fals caneló d’escamarlà i bolets de temporada, del Fragata s’ha endut el primer premi del jurat tècnic i el Tartare à la parisienne, del Pierre Sitges el primer premi del jurat popular

Aquesta edició del Tapa a Tapa ha repartit més de 33.000 tapes en 10 dies, gairebé un 6% més que l'any passat, penjant en alguns casos el cartell de tot venut.

 

La tapa Fals caneló d’escamarlà i bolets de temporada, del restaurant Fragata és la guanyadora de la 13a edició del Tapa a Tapa segons el jurat tècnic, format pel Senat Gastronòmic del Garraf i professors i alumnes de l’Escola d’Hostaleria de l’institut Joan Ramon Benaprès. La segona tapa premiada és elTartare à la parisienne, del Pierre Sitges, mentre que la tercera és El ball del Camarón, del restaurant Vento ubicat a l’hotel Sunway. En paral·lel a l’elecció dels professionals, un jurat popular ha votat mitjançant una aplicació les seves tapes preferides. Les valoracions han coincidit molt amb les del jurat tècnic i han atorgat el primer premi al Tartare del restaurant Pierre Sitges. El segon lloc ha estat pel Fals caneló del Fragata i la tercera tapa classificada ha estat T’ho fem ben bo!, del restaurant Amb Gust. 

 

Els cuiners i cuineres dels 33 establiments participants en aquest concurs han demostrat el seu talent culinari creant les millors tapes de la vila, utilitzant productes de proximitat, de temporada i saludables, amb l’objectiu que tant locals com visitants gaudissin de les seves creacions.

 

El regidor de Turisme, Brandon Jones, ha lliurat el primer premi del jurat popular i ha volgut agrair la participació de totes les persones, entitats i empreses que han fomentat aquest certamen. També ha recordat que el 2025 Catalunya serà regió mundial de la gastronomia i que en aquest sentit “l’Ajuntament ha creat un grup de treball, una comissió d’enogastronomia, per veure com podem treure profit per Sitges. A més, els concursos com aquest fan una contribució enorme en aquesta direcció, potenciant l’esperit creatiu dels professionals del sector, tant en la presentació de les tapes com en les receptes”.

 

La 13a edició del Sitges Tapa a Tapa s’ha celebrat del 4 al 14 d’abril i ha comptat amb la participació de 33 establiments que han venut més de 33.000 tapes en 10 dies. Això suposa un creixement de gairebé el 6% respecte l'any passat. El Sitges Tapa a Tapa està organitzat pel Gremi d’Hostaleria de Sitges amb el suport de l’Ajuntament, i compta amb la col·laboració de l’institut Joan Ramon Benaprès i d’Estrella Damm i Gastronosfera com a patrocinadors. L’èxit d’aquesta edició consolida l’esdeveniment al municipi, realçant l’ofici gastronòmic i la importància de l’hostaleria i el turisme a Sitges. 

 

RECONEIXEMENTS –SITGES TAPA A TAPA Primavera 2024

 

*Guardonats del Jurat Tècnic:

·       Primer Premi: Fals caneló d’escamarlà i bolets de temporada, de Fragata

·       Segon Premi: Tartare à la parisienne, del Pierre Sitges

·       Tercer Premi: El ball del Camarón, del Vento (Hotel Sunway)

·       Accèssits:

·       Éclair de guisat de vedella, del Cau del Vinyet

·       Alfajor d’albergínia, de Merci Sitges

 

*Guardonats del Jurat Popular:

·       Primer Premi: Tartare à la parisienne, del Pierre Sitges

·       Segon Premi: Fals caneló d’escamarlà i bolets de temporada, de Fragata

·       Tercer Premi:  T’ho fem ben bo!, del Amb Gust

·       Accèssits:

·       Salmontadito, del Infinity (Hotel Calipolis)

·       El ball del Camarón, del Vento (Hotel Sunway) 

 

 

171570121209_fragata.jpg
171570121224_pierre.jpg
1715701212guanyadors.jpg

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version