Canal Ajuntament

Jornada Dia de les Síndromes de sensibilització central

La Diputació de Lleida reafirma el compromís amb les malalties invisibles en la Jornada del Dia Mundial de les Síndromes de Sensibilització Central

La Diputació de Lleida s’ha sumat un any més a la commemoració del dia Mundial de la Fibromiàlgia, Fatiga Crònica i Sensibilitat Química Múltiple, organitzada per  l’associació sense ànim de lucre Fibrolleida

El diputat de Salut Pública i Esports, Òscar Martínez, ha participat aquest dimarts en la benvinguda de la jornada Dia Mundial de les Síndromes de Sensibilització Central (Fibromiàlgia, SFC, SQM), que ha tingut lloc a la Sala 2 de l’Auditori Enric Granados, sota l’organització de Fibrolleida.

Les síndromes de sensibilització central són malalties cròniques que afecten persones de totes les edats i provoquen un gran impacte en la qualitat de vida. Entre aquestes malalties s’identifiquen més de mig centenar de malalties que presenten símptomes comuns, com la fibromiàlgia, la síndrome de fatiga crònica i la sensibilitat química múltiple.

El diputat Òscar Martínez ha posat èmfasi en el compromís des de la Diputació de Lleida amb el reforç de l’àrea de Salut Pública i Benestar Social i ha incidit en la necessitat de dedicar-hi més recursos. “Parlar de pacients de síndromes de sensibilització central és parlar de persones amb malalties invisibles. Cal valorar més la recerca continuada i la innovació en els tractaments, com claus per conèixer i entendre més aquestes malalties per tractar-les més eficientment”.

L’acte ha comptat també amb les intervencions de la presidenta de Fibrolleida, M. Carme Fabregat, i la regidora de Persones Grans, Salut i Consum de l’Ajuntament de Lleida, Anna Miranda, així com amb diferents conferències a càrrec de professionals de l’àrea.

En la seva intervenció, Martínez també ha posat en valor la feina de Fibrolleida en cobrir les necessitats socials i defensar els drets individuals, “Feu que les persones amb capacitats diverses gaudeixin d’una millor qualitat de vida i no siguin víctimes de cap discriminació”.

 

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version