Canal Ajuntament

Una jornada tractarà sobre sequera i turisme a la comarca

El Servei de Turisme del Consell Comarcal convoca al sector turístic de la comarca a una jornada per parlar de l’afectació de la sequera al sector turístic i compartir bones pràctiques per a l’estalvi d’aigua.


La jornada està emmarcada en les accions de promoció i foment del turisme sostenible al Vallès Oriental que desenvolupa el Consell Comarcal. Tenint en compte la repercussió que el turisme pot tenir en el consum d’aigua i la situació de sequera que viu Catalunya, s’ofereix un espai al sector on conèixer la normativa, els recursos i eines per minimitzar el consum d’aigua.

 

La Jornada tindrà lloc a la seu del Consorci Besòs Tordera el proper 21 de maig, i comptarà amb la presència de persones expertes en gestió de l’aigua, així com empreses i ajuntaments que compartiran les seves experiències.

 

Amb un format participatiu, la jornada servirà com a Sessió Col·lectiva de Destinació per als participants del programa Compromís per la Sostenibilitat Biosphere.

 

Programa

 

10:00 h - Benvinguda i presentació de la jornada per part del Consell Comarcal

 

10:15 h - Ponència: “Repàs del marc actual de les polítiques i mesures d’estalvi d’aigua que afecten als municipis i al sector turístic del Vallès Oriental. Menció dels recursos disponibles: ajuts, materials de difusió, formació, etc.”

 

A càrrec de Toni Mas, tècnic d'Ecologia del Consorci Besòs Tordera

 

10:45 h - Ponència: “Exemples de bones practiques i estratègies de sostenibilitat i estalvi d’aigua implantades al sector turístic”

 

A càrrec de Lucía Gusmaroli, responsable de l'Àrea de Projectes Europeus del Catalan Water Partnership, i participant del projecte WAT’SAVEREUSE, un projecte internacional i interregional cofinançat pel programa LIFE de la UE on es va treballar la sensibilització del sector turístic sobre legislació, estalvi i reutilització d’aigua. El projecte, ja finalitzat, i que ha comptat amb socis com l’Agència Catalana de l’Aigua o la Fundació Eurecat, entre d’altres,  recopila un seguit de recursos i de casos d’èxit en l’estalvi d’aigua al sector turístic públic i privat que s’exposaran per tal d’inspirar i dotar d’eines al sector.

 

11:45 h - Torn de preguntes i Taula Rodona 

 

Partipen un tècnic de medi ambient de l’Ajuntament de Llinars del Vallès i una empresa Biosphere pendent de confirmar

 

12.15 h – Pausa-cafè

 

12:30 h - Dinàmica Networking

Intercanvi de bones pràctiques i idees aplicables a les empreses i entitats del Vallès Oriental.

 

13:00 h - Tancament de la jornada.

 

Les inscripcions encara són obertes. 

 

  

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version