Canal Ajuntament

Blanes. Èxit de participació als Tallers Infantils de la Campanya de Promoció de Setmana Santa a Blanes

Durant dos dies el públic infantil acompanyat dels familiars ha decorat ous de Pasqua, ha confeccionat mones, i ha fet vestits de manaies a les carpes instal·lades a la Plaça d’Espanya

Una de les activitats organitzada per l’Ajuntament de Blanes amb motiu de les Vacances de Setmana Santa són els Tallers Infantils de Pasqua, en la línia de la Destinació de Turisme Familiar que té el municipi on comença la Costa Brava. Es tracta d’una dinamització expressament organitzada per a la ocasió impulsada per l’Àrea de Promoció de la Ciutat, que s’han fet durant dos dies, amb el suport d’altres departaments.

Centenars de participats, nens i nenes acompanyats dels seus pares, mares i familiars, es van abocar a participar-hi el passat cap de setmana, més concretament divendres i dissabte. Les cues al voltant dels tres tallers van ser constants, en una activitat gratuïta que s’ha fet al llarg de dos matins consecutius d’aquests dies festius.

Trasllat de l’activitat a la Plaça d’Espanya pels cops de vent

Inicialment, l’activitat s’havia d’haver fet al Passeig de Mar. Ara bé, el vent que bufava a ratxes una mica més fortes de l’habitual, així com l’estat de la mar, van fer aconsellable traslladar-ho a la Plaça d’Espanya, a escassos metres de distància de l’emplaçament original. El canvi d’ubicació no va restar l’interès de les famílies de prendre part als tallers.

En la línia de l’objectiu que persegueix la campanya de promoció de Setmana Santa, la canalla s’ha estat entretenint i divertint confeccionant elements típics d’aquest cicle festiu. En un dels tallers s’ajudava la canalla perquè es cuinés una mona al seu gust, comptant amb els ingredients bàsics que se’ls proporcionava: xocolata, virostes de xocolata, confitura, ornaments de ploma, etc

Un altre dels tallers ha servit perquè es fessin un vestit de manaia, i un altre per pintar i decorar els típics i vistosos ous de Pasqua. I és que la campanya de promoció també dóna a conèixer i valoritza els productes artesanals que es confeccionen a les fleques i pastisseries al voltant de la Setmana Santa. Des dels tortells de rams fins les mones i els ous de pasqua, passant pels bunyols.

L’eix central per donar a conèixer les activitats de tot tipus que es fan a Blanes coincidint amb la Setmana Santa ha estat l’edició d’un díptic escrit en quatre idiomes: català/castellà i anglès/francès.  S’hi recull d’una banda una completa agenda d’actes i activitats –tant les populars i ‘laiques’ com les religioses- que estan tenint lloc a Blanes aquests dies amb motiu de la Setmana Santa.
1712065321tallers_infantils_setmana_santa_(3).jpg
1712065321tallers_infantils_setmana_santa_(5).jpg
1712065321tallers_infantils_setmana_santa_(7).jpg
1712065321tallers_infantils_setmana_santa_(13).jpg


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version