Canal Ajuntament

Riudellots de la Selva. L’Ajuntament de Riudellots de la Selva aprova el Pla de Mesures Antifrau

L'objectiu és salvaguardar els principis de bona gestió financera i protegir els interessos financers de la Unió Europea

El Pla s’ha aprovat per unanimitat durant el Ple Ordinari del 18 de març de 2024.

L'Ajuntament de Riudellots de la Selva ha aprovat, aquest dilluns 18 de març, un Pla de Mesures Antifrau destinat a prevenir, detectar i corregir qualsevol frau, corrupció o conflicte d'interessos que pugui afectar la gestió dels fons públics europeus. Aquesta mesura arriba després de la publicació de l'Ordre HFP/1030/2021, de 29 de setembre, que estableix la implementació de mesures antifrau com a requisit de gestió per a les entitats del sector públic que reben fons en el marc del 'Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència'. El Pla s'articula al voltant de les quatre fases del cicle de gestió del risc del frau: prevenció, detecció, correcció i persecució de les irregularitats.

El regidor primer tinent d’alcalde i regidor de bon govern, transparència, comunicació, Lluís Barnés, ha explicat que en aquest pla “s'hi inclouen diverses mesures i protocols com ara l’aprovació d’una Declaració Institucional, la definició d’un model bàsic de gestió d’avaluació de riscos, la incorporació de la DACI (Declaració d’Absència de Conflicte d’Interessos), l’aprovació del codi de conducta d’alts càrrecs, el codi ètic dels treballadors públics, la publicació de declaració de béns i activitats, entre altres”. Aquest document s'estableix amb una durada indefinida i serà objecte de revisió periòdica, amb una freqüència mínima de cada dos anys. A més, també preveu la regulació de mesures que, més enllà de complir els requeriments específics de la gestió de fons europeus, poden ser aplicades a altres àmbits de la gestió municipal.

Així doncs, aquesta iniciativa representa el primer pas cap a l'elaboració d'un Sistema d'Integritat Pública. El text íntegre del Pla de Mesures Antifrau de l'Ajuntament de Riudellots de la Selva es troba disponible a la seu electrònica de l'Ajuntament, de conformitat amb els requisits de transparència i accés a la informació pública. El podeu consultar des d’aquí.


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version