Canal Ajuntament

Pineda. Pineda s’adhereix a la campanya «No el deixis caure al pou del suïcidi»

El Departament de Salut de la Generalitat promou una acció conjunta per a la prevenció del suïcidi a prop 90 municipis de tot Catalunya. L’objectiu és conscienciar del risc que suposa la ideació suïcida, que ha crescut un 40% durant els darrers cinc anys en la Regió Sanitària Girona.

El suïcidi és un problema creixent en la Regió Sanitària Girona, de la qual forma part Pineda, amb un increment del 40% en els darrers cinc anys. I també a nivell de Catalunya, on els episodis d’ideació suïcida han crescut un 16% en adults durant el darrer any. En concret, els episodis identificats el passat 2023 van arribar als 1.904 en homes d’entre 26 i 64 anys.

Amb totes aquestes dades, Pineda ha decidit adherir-se a la campanya promoguda pel Departament de Salut de la Generalitat que, sota el lema «No el deixis caure al pou del suïcidi», procura la intervenció precoç amb un increment de la detecció.

La campanya, dirigida especialment a homes de més de 50 anys, ha instal·lat un vinil a prop de 90 punts de tot Catalunya on s’informa de contactes i eines disponibles per fer front a la ideació suïcida. El vinil té forma rodona i negre, simulant la forma del forat d’un pou, i la frase «si coneixes algú a punt de caure en el pou del suïcidi, escolta’l i demana ajuda al 061». 

En paraules de l’alcalde Xavier Amor, «la plaça davant de l’Ajuntament és una zona important de pas per sensibilitzar i alertar sobre aquesta situació», i ha afegit que és important «avisar a la gent per a que escolti a qui ho passa malament, que serà la millor aportació que els podrem fer». L’objectiu és evitar la banalització d’aquestes situacions i conscienciar per a que la persona susceptible de desenvolupar conducta suïcida rebi acompanyament i suport del seu entorn.


1708441339campanya_prevencio.jpg


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version