Canal Ajuntament

Tàrrega. La Policia Local de Tàrrega interposa 18 sancions en una setmana per incompliment de l’ordenança de control i tinença d’animals

El cos intensifica els controls amb agents de paisà per evitar conductes incíviques de propietaris de gossos

Permetre que els animals orinin a les façanes o no recollir els excrements, entre les infraccions denunciades

La Policia Local de Tàrrega intensifica les patrulles amb agents de paisà per evitar conductes incíviques de propietaris de gossos que permeten que les seves mascotes orinin a les façanes dels edificis o que no en recullen els excrements. L’objectiu és fer complir l'ordenança de control i tinença d'animals de companyia. Arran d’aquesta mesura, l’Ajuntament de Tàrrega ha tramitat una vintena de denúncies per incompliment de la normativa municipal en l’última setmana.

En concret, entre els dies 4 i 10 de desembre, agents de paisà de la Policial Local van fer seguiment d’un total de 362 gossos i van aixecar actes de denúncia en 18 ocasions. La immensa majoria foren per permetre que els animals miccionessin a les façanes dels edificis, tot i que també es va obrir expedients de denúncia per no recollir els excrements de la seva mascota o dur gossos de races considerades potencialment perilloses sense morrió.

La regidora de Governació de Tàrrega, Núria Robert, afirma que “des de l’ajuntament vetllem per mantenir net el paisatge urbà de manera que la Policia Local seguirà efectuant aquesta mena de controls de manera ordinària arreu de la ciutat”. “A banda de l’acció policial, des del consistori també fem una crida a la conscienciació perquè la ciutadania sigui respectuosa amb l’espai públic”, afegeix Robert. De la mateixa manera, l’edil demana la col·laboració ciutadana a l’hora de detectar i identificar les persones que incompleixen l’ordenança municipal i recorda que “tota la informació que es facilita a la Policia Local és confidencial”.

Cal recordar que permetre orinar en façanes o no recollir les defecacions constitueix una falta greu a l’ordenança municipal de control i tinença d’animals vigent i pot comportar sancions que oscil·len entre els 51 i als 300 euros.

 


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version