Canal Ajuntament

Titulars
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
A+ A A-

Blanes. Una Pista de Gel sintètic i una Cavalcada de Reis més majestuosa, principals novetats del Nadal 2023 a Blanes

Una Pista de Gel sintètic i una Cavalcada de Reis més majestuosa, principals novetats del Nadal 2023 a Blanes

S’ha donat a conèixer coincidint amb el tret de sortida dels actes nadalencs marcat per l’encesa de llums i la inauguració del 26è Pessebre Monumental sobre el Jaciment d’Els Padrets

Ja es portava dient fa molts dies que tothom qui volgués saber les sorpreses que hi haurà durant les festes nadalenques que es viuran enguany a Blanes s’havia d’acostar a l’acte inaugural programat per ahir al vespre al Passeig de Dintre, davant l’edifici consistorial. I així va ser, coincidint amb el tret de sortida de les activitats d’aquestes festes, es van donar a conèixer les dues principals novetats.

El tret de sortida de les festes nadalenques el van encapçalar l’alcalde de Blanes, Jordi Hernández, juntament amb el tinent d’alcalde de Promoció de la Ciutat, Joan Felip, i pel tinent d’alcalde de Fires i Festes, Quique Pérez. Els acompanyaven altres regidors i regidores, així com representants dels dos col·lectius que compartien ahir protagonisme com a co-autors del 26è Pessebre Monumental de Blanes: els membres de l’Agrupació Pessebrista i els alumnes de l’Institut Serrallarga.

Pista de Gel del 21 de desembre al 4 de gener i Cavalcada més majestuosa

La principal novetat anunciada ahir va ser que, després de molts anys en què s’havia parlat d’instal·lar una pista de gel coincidint amb les festes de Nadal, finalment el projecte esdevindrà en realitat enguany, amb la posada en marxa d’aquest element que relacionem amb l’hivern. Es posarà en marxa a la Plaça dels Dies Feiners des del dijous 21 de desembre –coincidint amb l’inici de les vacances escolars- fins el 4 de gener, amb un horari partit: de 11 a 14 h i de 16 a 20 h.

Funcionarà tots els dies llevat del 25 i 31 de desembre, en què estarà tancada; el dia 26 amb motiu de la Festivitat de Sant Esteve obrirà una mica més tard, de 17 a 20 h; i finalment el 31 de desembre tancarà abans, a les 19 h. Per utilitzar la pista serà obligatori portar guants, i el preu per patinar-hi mitja hora serà de 5 €, que inclouen el lloguer dels patins ubicats a la Sala d’Exposicions García Tornel.

És una instal·lació respectuosa amb el medi ambient i, sobretot, amb la situació d’excepcionalitat per sequera que s’està patint. Això és perquè es tracta d’una pista de gel sintètic. Un producte d’alta tecnologia que simula les propietats del gel de debò sense la necessitat de màquines refredadores, consum elèctric, grups electrògens i manteniment del gel.

Mesura 200 m2 (20 m x 10 m) i significarà un cost total de 45.000 €, incloent la gestió de la seva utilització. D’aquí a dues setmanes es farà la seva instal·lació perquè entri en funcionament el matí del dijous 21 de desembre, amb una cerimònia inaugural que es vol compartir de nou amb tota la ciutadania coincidint amb una jornada tan especial com és a Blanes la tradicional Fira de Sant Tomàs.

Una Cavalcada de Reis 2024 més majestuosa

Pel que fa a l’altra novetat de les festes nadalenques que ens esperen aquests propers dies a Blanes, té a veure amb la Cavalcada de Reis del 5 de gener. S’ha volgut recuperar la lluentor i majestuositat que havia tingut temps enrere, aconseguir que la canalla –els principals protagonistes de l’activitat- s’il·lusioni de nou al veure desfilar la cavalcada. Ja fa tres mesos que s’està treballant en els preparatius, i s’ha donat una nova embranzida aquestes darreres setmanes amb la col·laboració de les associacions de veïns i voluntariat.

L’espectacular Cavalcada de Reis està previst que compti amb més elements afegits en relació als últims anys, així com la renovació tant del vestuari com de les carrosses que s’hi inclouen. L’Ajuntament de Blanes vol que aquest 2024 els tres reis se sentin més ben acollits que mai al municipi on comença la Costa Brava, i per això s’hi estan esmerçant tots els esforços necessaris.

Inauguració del 26è Pessebre Monumental i Encesa Il·luminació Nadalenca

Per començar a fer boca, l’acte inaugural d’ahir al vespre ja va comptar amb alguns elements complementaris que li van conferir un element afegit de festa. Per començar, es va comptar amb un gran polsador al costat del muntatge del pessebre, des d’on l’alcalde de Blanes, acompanyat d’altres protagonistes de la vetllada, va encarregar-se d’accionar-lo per fer l’autèntic tret de sortida després d’un compte enrere corejat pel públic assistent.

Al mateix temps que es van encendre els elements que durant aquests dies il·luminaran els carrers d’arreu del municipi, també es va descobrir la decoració nadalenca de les dues façanes de l’edifici consistorial. Tot plegat, envoltat per un esclat de focs d’artifici. Després, va venir un torn de parlaments protagonitzats per l’alcalde i els tinents d’alcalde de Promoció de la Ciutat i Fires i Festes, així com pel director de l’Institut Serrallarga, Rubén Fernández, i el president de l’Agrupació Pessebrista, Jaume Sagrera.

Després que es van lliurar a les dues entitats un més que merescut reconeixement que representava el contorn i conegut skyline de Blanes –dos obsequis obra de l’artista blanenc Sergi Ros-, la vetllada es va complementar amb dos darrers elements. Primer amb la interpretació de la immortal cançó ‘El Cant dels Ocells’ en la versió de Sílvia Pérez Cruz, a càrrec de dues alumnes del Batxillerat Artístic de l’INS Serrallarga: Marina Buurman (guitarra) i Laura Garcia (veu), i després amb la ja tradicional fotografia de família de totes i tots els protagonistes de la vetllada.

Enguany el 26è Pessebre Monumental de l’Ajuntament de Blanes realitzat pels alumnes de l’INS Serrallarga i els membres de l’Agrupació Pessebrista, ha aplegat una 40ena d’estudiants amb la direcció i supervisió de l’equip docent format per David Fontalba, Susagna Castilla i Albert Alaba. La temàtica triada aquest any és el passat romà de Blanes, és a dir: l’antiga Blanda, -ae, amb una representació visual i simbòlica de l’espai de la Penya dels Padrets on s’han estat fent excavacions per descobrir aquest important llegat de l’antic imperi.

Un Pessebre inspirat en la Blanda Romana

Les actuals campanyes arqueològiques dirigides per l’Arxiu Municipal amb l’empresa Atri Cultura estan traient a la llum una de les poques ciutats romanes que quedaven per descobrir a Catalunya, que en part s’ha conservat a l’aire lliure al jaciment situat en una penya del barri de Sa Massaneda. Per representar el jaciment, els alumnes i els membres de l’Agrupació Pessebrista han treballat, pintat i retallat blocs i plaques de porexpan.

Seguint la línia de l’any passat, en què el pessebre era un diorama, en aquesta ocasió només ocupa dos dels quatre costats del muntatge, ja que la part del darrera del jaciment dóna a un penya-segat. Aquests dos costats s’han folrat amb una tela negra que simula ser el cel de nit estrellat, llevat d’una part on hi ha un monitor de televisió on s’hi veuen imatges aèries i arran de terra de les excavacions que s’han fet al jaciment i l’aspecte que té en l’actualitat.

Per veure les imatges cal prémer un botó que acciona la posada en marxa del vídeo, i ahir ja van ser força les persones que s’hi van acostar tant per veure les imatges com el mateix pessebre. Un muntatge on la part més destacada, a banda de les restes romanes, és el templet obert on hi ha el naixement amb els tres reis adorant el nen Jesús.

Reforç de la il·luminació als carrers i la decoració nadalenca a l’Ajuntament

Per últim, l’altre element que es va posar en marxa ahir dimarts ha estat la il·luminació que llueix arreu dels carrers de Blanes. Com és habitual, no tan sols s’han instal·lat al centre de la ciutat. També s’han muntat llums nadalenques en diversos veïnats, com per exemple a La Plantera, Quatre Vents o Els Pins, entre d’altres. Els completen els rètols desitjant ‘Bones Festes’ que han penjat les Brigades Municipals.

D’altra banda, enguany s’han reforçat els elements que decoren les dues façanes de l’edifici consistorial. En aquest darrer sentit, cal dir que aquest any el conegut arbre lumínic no estarà instal·lat a la Plaça d’Espanya, sinó que s’ha muntat a la Plaça dels Dies Feiners, per acompanyar l’activitat de la Pista de Gel. La instal·lació i lloguer dels llums ha significat un cost de 53.000 €, lleugerament superior a l’any passat al haver-se incorporat nous elements, i tant aquesta despesa com el corrent van a càrrec de l’Ajuntament de Blanes.
1701851097pessebre_dedicat_al_jaciment_d'els_padrets_(2).jpg


Ajuntaments i Municipis de Catalunya Ajuntament Municipi

Ajuntament Girona, Ajuntament Figueres, Ajuntament Blanes, Ajuntament Lloret de Mar, Ajuntament Olot, Ajuntament Salt, Ajuntament San Feliu de Guíxols, Ajuntament Roses, Ajuntament Banyoles, Ajuntament Palafrugell, Ajuntament Palamós, Ajuntament Llagostera Ajuntaments Gironès, Ajuntaments Pla de l'Estany, Ajuntaments La Selva, Ajuntaments Baix Empordà, Ajuntaments Alt Empordà, Ajuntaments Garrotxa, Ajuntaments Ripollès, Ajuntaments Cerdanya, Ajuntaments Baix Llobregat, Ajuntaments Barcelonès, Ajuntaments Vallès Oriental, Ajuntaments Vallès Occidental, Ajuntaments Barcelona, Ajuntaments Lleida, Ajuntaments Tarragona, Notícies, Notícies Girona, Notícies Barcelona, Notícies Figueres, Notícies Lleida, Notícies Tarragona, Notícies Blanes, Notícies Olot, Notícies Roses, Notícies Llagostera, Notícies diputació, Notícies municipals, Notícies alcaldes, Notícies regidors, Notícies municipis, Notícies pobles, informació municipal, informació política, informació electoral, informació local, informació provincial, informació regional, informació alcaldes, informació regidors, informació consistorial, informació Girona, informació Barcelona, informació Tarragona, informació Lleida, informació gironès, informació comarcal, Barcelona alcaldes, Barcelona regidores , Barcelona municipis, Barcelona municipi, Barcelona Diputació, Barcelona comarca, Barcelona consistori, Barcelona ple, Barcelona eleccions, Barcelona notes premsa, Barcelona polítics, Barcelona polític, Barcelona consell comarcal, Barcelona consellers, Barcelona poblacions, Barcelona ciutat, Girona alcaldes, Girona regidores, Girona municipis, Girona municipi, Girona Diputació, Girona comarca, Girona consistori, Girona ple, Girona eleccions, Girona notes premsa, Girona polítics, Girona polític, Girona consell comarcal, Girona diputats, Girona consellers, Girona demarcació, Girona poblacions, Girona ciutat, Lleida alcaldes, Lleida regidores, Lleida municipis, Lleida municipi, Lleida Diputació, Lleida comarca, Lleida consistori, Lleida ple, Lleida eleccions, Lleida notes premsa, Lleida polítics, Lleida polític, Lleida consell comarcal, Lleida diputats, Lleida consellers, Lleida demarcació, Lleida poblacions, Lleida ciutat, Tarragona alcaldes, Tarragona regidores, Tarragona municipis, Tarragona municipi, Tarragona Diputació, Tarragona comarca, Tarragona consistori, Tarragona ple, Tarragona eleccions, Tarragona notes premsa, Tarragona polítics, Tarragona polític, Tarragona consell comarcal, Tarragona diputats, Tarragona consellers, Tarragona demarcació, Tarragona poblacions, Tarragona ciutat, Ajuntament Platja d'Aro, Ajuntament Begur, Ajuntament Llambilles, Ajuntament Quart, Ajuntament Corçà, Ajuntaments barcelonins, Ajuntaments catalans, ajuntaments Catalunya, ajuntaments comarcals, ajuntaments independents, notícies actualitat, notícies d'interès, notícies premsa, notícies diàries, notícies agencia, informació actualitat, informació premsa, informació diària, informació d'interès, informació última hora, Ajuntament Albiol, Albons, Alcanar, Alcanó, Alcarràs, Alcoletge, Alcover, Aldea| Aldover, Aleixar, Alella, Alfara de Carles, Alfarràs, Alfés, Alforja, Algerri, Alguaire, Alins, Alió Almacelles, Almatret, Almenar, Almoster, Alòs de Balaguer, Alp, Alpens, Alpicat, Alt Àneu, Altafulla, Notícies Amer, Ametlla de Mar, l' Ametlla Vallès, Ampolla, Amposta, Anglès, Anglesola, Arbeca, Arboç, Arbolí, Arbúcies, Arenys de Mar, Arenys de Munt, Argelaguer, Argençola, Argentera, Argentona, Armentera, Arnes, Arres, Arsèguel, Artés, Artesa de Lleida, Artesa de Segre, Ascó, Aspa, Avellanes i a Linya, les Avià, Avinyó, Avinyonet de Puigventós, Avinyonet Penedès, Badalona, Badia Vallès, Bagà, Baix Pallars, Balaguer, Balenyà, Balsareny, Banyeres Penedès, Banyoles, Barbens, Barberà de la Conca, Barberà Vallès, Barcelona, Baronia de Rialb, Bàscara, Bassella, Batea, Bausen, Begues, Begur, Belianes, Bell-lloc d'Urgell, Bellaguarda, Bellcaire d'Empordà

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409