Canal Ajuntament

Vidreres. Més de 3.000 persones assisteixen a la trobada de Ranxos, Escudelles i Sopes Històriques de Vidreres

Els 14 municipis que han participat en la trobada han presentat els seus plats tradicionals per donar-los a conèixer.

Diumenge es va celebrar un tastet on els assistents van poder degustar les diferents receptes.

Vidreres ha acollit durant aquest cap de setmana la 10a trobada de Ranxos, Escudelles i Sopes Històriques que ha reunit a més de 3.000 persones durant els dos dies de festa. En aquesta trobada, hi han participat un total de 14 poblacions de diferents punts de Catalunya, Catalunya del Nord i Itàlia.

Al llarg dels dos dies s’han organitzat diferents activitats relacionades amb els plats històrics i que s’han anat mantenint al llarg dels anys, gràcies als veïns i veïnes que han anat passant de generació en generació les receptes tradicionals de cada municipi.

La trobada es va iniciar dissabte al matí amb l’obertura de l’exposició del Ranxo a Vidreres al Casino la Unió, on es van mostrar diferents fotografies i material audiovisual històric del plat típic de la població. A banda, es va celebrar un sessió de debat per tractar si els àpats tradicionals podrien esdevenir Patrimoni Cultural Immaterial de la UNESCO i sobre la figura de la dona en el món dels ranxo.

Diumenge va ser el dia que les colles dels diferents municipis van poder donar a conèixer les receptes pròpies a tothom. A les 13 h es va iniciar el tastet dels 14 plats de Ranxos, Escudelles i Sopes Històriques que s’havien començat a elaborar a les 6 del matí a la plaça Lluís Companys. La jornada es va tancar amb un dinar de cloenda amb tots els participants de les diferents poblacions que van assistir a la trobada.

L’Alcalde, Jordi Camps, va expressar la seva satisfacció per poder acollir la trobada al municipi: “Estem molt orgullosos que els ranxos, escudelles i sopes històriques despertin l’interès de la població i la gent d’arreu. La trobada d’enguany ha sigut tot un èxit i esperem que contribueixi a descobrir i promocionar aquesta tradició que tant ens identifica com a municipi”.


17004118171.jpg
17004118182.jpg
17004118183.jpg
17004118184.jpg
17004118185.jpg


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version