Canal Ajuntament

Hostalric. Ja es coneixen els deu projectes finalistes dels Pressupostos Participatius

Les persones participants al Fòrum Ciutadà de Priorització van escollir les propostes ciutadanes que seran sotmeses a la votació popular dels Pressupostos Participatius.

Els Pressupostos Participatius 2023 d’Hostalric arriben a la darrera fase. Dijous, 9 de novembre, va tenir lloc el Fòrum Ciutadà de Priorització al Centre Cultural Serafí Pitarra, per tal d’escollir les propostes ciutadanes que seran sotmeses a votació popular, l’última fase dels Pressupostos Participatius. 

Els veïns i veïnes participants van escollir 10 propostes finalistes, entre les 32 que havien superat el filtratge tècnic. Són les següents: 

-Creació d’un parc de calistènia, amb el 33% dels vots.
-Restriccions de velocitat al nucli antic, amb el 20% dels vots.
-Horts comunitaris ecològics, amb el 8% dels vots.
-Condicionament de les voreres de l’avinguda Coronel Estrada, amb el 7% dels vots.
-Creació d’un skatepark, amb el 6% dels vots. 
-Restriccions de velocitat a l’avinguda Coronel Estrada, amb el 6% dels vots.
-Zones de descans als carrers, amb el 4% dels vots.
-Condicionalment del parc del Bon Repòs, amb el 4% dels vots.
-Remodelació del parc Poeta Ruyra, amb el 3% dels vots.
-Creació d’un circuit de ‘pumptrack’, amb el 3% dels vots.

Coneixement dels projectes i votació final

Del 13 de novembre al 30 de desembre tindrà lloc la campanya informativa dels projectes finalistes a través de la web, les xarxes socials i l’app de l’Ajuntament d’Hostalric. A més, també s’habilitarà un espai físic al claustre del consistori amb tots els projectes finalistes; i al web www.decidimhostalric.cat es poden consultar el llistat de propostes vàlides, desestimades i les que han estat seleccionades com a finalistes.

El darrer pas del procés participatiu és sotmetre a votació les propostes finalistes entre totes aquelles persones empadronades a Hostalric majors de 16 anys. La votació es realitzarà del 2 al 18 de gener de forma ‘online’ a través de l’app ‘Hostalric al mòbil’.

Finalment, el 19 de gener es durà a terme a la Sala de Plens de l’Ajuntament, a les 12 h, l’acte d’escrutini on s’anunciaran els resultats del procés.

1700116005les-10-propostes-finalistes.jpg


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version