Canal Ajuntament

Blanes. Blanes presenta el Catàleg de Recursos Educatius 2023-2024, que recupera activitats cancel·lades per la COVID

S’hi inclouen una quarantena de propostes que abasten aspectes com ara la cultura, educació en valors, educació viària, esports, ciència i medi natural, entre d’altres

Aquests dies s’ha presentat a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Blanes el nou Catàleg de Recursos Educatius que correspon al curs 2023-2024. La presentació ha tingut lloc coincidint amb la celebració del Consell Escolar Municipal, un acte encapçalat per la tinenta d’alcalde d’Educació, Glòria Agudo,  acompanyada de personal del departament.

També van assistir-hi regidors i regidores de l’Ajuntament de Blanes, que van poder conèixer de primera mà el contingut de la guia conjuntament amb els i les membres del Consell Escolar Municipal. La guia és un extens catàleg de recursos i serveis que es posen a l’abast dels centres d’educació que hi ha a Blanes, estructurats en diferents àmbits.

La nova guia recupera activitats cancel·lades per la COVID

La principal novetat és que recupera diverses activitats que es van haver de cancel·lar durant el curs 2020-2021 per la COVID. El Departament d’Educació de l’Ajuntament de Blanes s’ha posat en contacte amb diversos departaments del consistori, així com amb les entitats del teixit associatiu del municipi, entre d’altres agents d’interès educatiu.

També s’han valorat les diferents actuacions i el pressupost amb l’objectiu de poder recuperar les activitats dels diferents àmbits que s’hi inclouen. Això ha fet possible que en l’actual edició s’hagi aconseguit el Teatre Escolar, o bé els diferents espectacles de teatre, dansa i música que s’acullen al llarg de l’any al Teatre de Blanes. D’altra banda, s’han reprès les visites escolars que s’organitzen per conèixer equipaments i serveis com ara l’Arxiu Municipal i la Nau4 Espai Jove de Blanes, o bé el Servei de Correus i Telègrafs, entre d’altres.

Una quarantena d’activitats que abasten diferents àmbits

El Catàleg de Recursos Educatius de Blanes inclou una quarantena d’activitats que tracten sobre un gran ventalla d’àmbits. L’objectiu és oferir un espai d’oportunitats, especialment per a aquells col·lectius amb desigualtats educatives i socials, i també com a eina per dur a terme experiències lúdico-educatives que complementen el currículum escolar.

Es considera una eina que permet a l’Ajuntament de Blanes treballar en xarxa amb els agents eductius del territori i els diferents departaments del propi consistori blanenc. Per facilitar la seva consulta i poder escollir les activitats que interessin més als centres educatius, la guia s’ha estructurat en base als diferents àmbits que abasta. En cadascuna de les fitxes de les activitats s’hi inclou tota la informació respecte els nivells educatius a qui estan adreçades.

Així, hi ha Educació i Coneixement de l’Entorn; Educació i Cultura; Educació en Valors; Educació, Ciència i Medi Natural; Educació Viària; Esports; i altres recursos que també es posen a l’abast. Els nivells educatius van des del 1er i 2on cicles d’Educació Infantil fins al Batxillerat, passant per l’Educació Primària i Educació Secundària Obligatòria.

A banda de les activitats ja esmentades, també hi ha propostes com ara conèixer la Deixalleria Municipal, fer una sessió del Ple Municipal on els i les protagonistes són l’alumnat, o bé passejar per aprendre a conèixer el Jardí Botànic Marimurtra. Algunes d’aquestes activitats han esdevingut ja un clàssic a l’agenda educativa, especialment visibles al final de curs, quan per exemple es fan les multitudinàries trobades d’activitats com el taller de danses tradicionals ‘Dansa a les Escoles’ o el que ensenya als nois i noies a cantar havaneres, que duu per nom ‘Blanes Canta al Mar’.


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version