Canal Ajuntament

Titulars
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
A+ A A-

Calonge. Calonge celebra la Festa Major de Sant Martí i la Festa del Vi Nou

Del 9 al 19 de novembre hi ha programades més de quaranta activitats 

Calonge enceta demà dijous la Festa Major de Sant Martí i la Festa del Vi Nou. Durant deu dies s’han organitzat més de quaranta activitats que combinen oci, esport, cultura i propostes vinculades la difusió i coneixement del vi de Calonge. Les activitats de la festa començaran aquest dijous, 9 de novembre, amb tallers infantils, ball de festa major, la presentació del darrer llibre de Marcel Fité “Les dones d’aigua i els homes de la corbata verda” i el maridatges de tastets elaborats per l’Associació de Restaurants de la Badia el Plat Blau amb vins dels Cellers Perelada.

La Festa Major de Sant Martí i la Festa del Vi Nou seguiran durant tot el cap de setmana, amb activitats com les exposicions fotogràfiques “Els carrers i les places de Calonge i Sant Antoni, segles XIX i XX” i “Els masos i masies de Calonge i Sant Antoni i rodalies”, el mapping Vívid Insòlit, una experiència interactiva per aprendre sobre el món del vi i la ruta del vi de la DO Empordà, o la presentació del videoclip promocional de Calonge i Sant Antoni “El meu petit tresor”.

El teatre amb Impro Show, les visites guiades a diversos cellers del municipi, la cursa popular de relleus i obstacles, la música amb la Cobla Ciutat de Girona, Neus Mar o Mandie Rules són algunes de les activitats que completen el primer cap de setmana de la Festa Major de Sant Martí i la Festa del Vi Nou.

Les activitats continuaran el cap de setmana següent, el 17, 18 i 19 de novembre, i es centraran en el vi de pagès de Calonge, amb la xerrada i tast “Masos, feines i gent de les Gavarres, a càrrec de l’historiador Josep Matas, un tastet vertical a càrrec de Manel Comas o l’excursió guiada pels masos de les Gavarres calongines, entre d’altres.

ACTIVITATS

Dijous, 9 de novembre

 

Espectacle infantil i xocolatada amb Marc Oriol animació infantil i familiar.

Hora: 17.00h.

Lloc: Sala Fontova.

 

Ball i berenar de Festa Major de la Gent Gran. Preu: socis gratuït / no socis: 4€. Es prega reserva prèvia per aforament limitat al 659 569 387.

Hora: 18:00h

Lloc: Casal l’Amistat de Calonge.

 

Presentació del darrer llibre de Marcel Fité “Les dones d’aigua i els  homes de la corbata verda”, presentarà el llibre Carme Arenas i el mateix autor.

Hora: 19:00h.

Lloc:  Biblioteca Pere Caner

 

Maridatge de tastets elaborats per l’Associació de Restaurants de la badia, el Plat Blau amb vins dels Cellers Peralada. Inscripcions a l’oficina de turisme. Preu: 8€.

Hora: 20:00h a 21:30h.

Lloc: Castell de Calonge.

 

Divendres, 10 de novembre

 

Farcell de jocs tradicionals.

Hora: de 11:00h a 13:00h.

Lloc: Plaça de la Doma.

 

Festa a la plaça. Espectacle d’animació infantil.

Hora: 17:00h.

Lloc: Plaça Major.

 

Concurs Quiz “Esports Sapiens”. Un joc de preguntes esportives on posarem a prova els coneixements sobre el món de l’esport.

Hora: 17:00h.

Lloc: Espai Jove.

 

Ball de Festa Major de la Gent Gran. Preu soci: gratuït. Preu no soci: 4€. Cal fer reserva prèvia al telèfon 659 569 387.

Hora: 17:00h.

Lloc: Casal Amistat de Calonge.

 

Vivid Insòlit: Mapping itinerant de la ruta del vi DO Empordà: Vine a viure una experiència de mapping interactiva, aprèn sobre el món del vi i la ruta del vi DO Empordà i tasta 2 vins de Calonge. Gratuït.

Hora: de 19:00h a 20:00h.

Lloc: Castell de Calonge.

 

Inauguració de les exposicions fotogràfiques “Els carrers i les places de Calonge i Sant Antoni, segles XIX i XX” i “Els masos i masies de Calonge i Sant Antoni i rodalies”.

Hora: 19:00h.

Lloc: Castell de Calonge.

 

Presentació del videoclip, el meu petit tresor, de Calonge i Sant Antoni.

Hora: 19:30h.

Lloc: Castell de Calonge.

 

Impro Show, un espectacle teatral d’humor, original i interactiu en què els actors surten a escena sense guió i el públic decideix què passarà. Gratuït.

Hora: 21:30h.

Lloc: Sala Fontova.

 

Dissabte, 11 de novembre

 

Vivid Insòlit: Mapping itinerant de la ruta del vi DO Empordà: Vine a viure una experiència de mapping interactiva, aprèn sobre el món del vi i la ruta del vi DO Empordà i tasta 2 vins de Calonge. Gratuït.

Hora: de 11:00h a 13.00h.

Lloc: Castell de Calonge.

 

Ruta per les vinyes del Celler Viniric de Calonge. El paisatge, la cultura i la història d’un poble que ha sobreviscut el boom turístic de la Costa Brava. Inclou un passeig per les vinyes i el celler. Tast de 6 vins del Celler Viníric i tast d’oli de la finca. Aforament limitat. Preu: 15€. Per a reserves. Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. .

Hora: 11:00h.

Lloc: Celler Viníric.

 

Ofici solemne de Festa Major amb acompanyament de la Cobla Ciutat de Girona.

Hora: 11:00h.

Lloc: Església de Sant Martí.

 

Batucada dels alumnes de l’escola Pere Rosselló pels carrers de Calonge.

Hora: 11:30h.

Lloc: sortida de la Plaça de la Concòrdia fins a la Plaça Major.

 

Audició de 3 sardanes a càrrec de la Cobla Ciutat de Girona.

Hora: 12:00h.

Lloc: Plaça Major.

 

Visita guiada i tast de vi al Celler Clos d’Agon. Preu: 15€/persona. TElf. 972 661 486 i a/e Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. .

Hora: 12:00h.

Lloc: Mas Gil – Bodegues Clos d’Agon. c/ Afores s/n.

 

L’Aperitiu amb Companyia Improacatomba

Hora: 12 h.

Lloc: Restaurant Can Ramon.

 

Presentació del llibre “Cuando florezacan los cerezos” d’Annabel Arcos.

Hora: 12:30h.

Lloc: Llibreria Rals.

 

Visita i tast de vi al Celler Mas Eugeni. Preu: 10€. Per a reserves Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Hora: 16:00h.

Lloc: Celler Mas Eugeni.

 

III Cursa popular de relleus i obstacles. Circuit tancat. Preu: 5€ adults i 3€ nens. Més informació a l’instagram de l’Espai Jove.

Hora: 16:30h.

Lloc: Jardins del Castell.

 

Visita i tast de vi al Celler i l’Hort de Can Ribot, a Sant Daniel. Preu: 10€. Nens gratuït. Per a reserves 629 933 956.

Hora: 17.00h.

Lloc: Celler Can Ribot de Sant Daniel.

 

Taller de flors de macramé a càrrec de @clarillacool_art.

Hora: 17:00h.

Lloc: Llibreria Rals.

 

Vivid Insòlit: Mapping itinerant de la ruta del vi DO Empordà. Vine a viure una experiència de mapping interactiva, aprèn sobre el món del vi i la ruta del vi DO Empordà i tasta 2 vins de Calonge.

Hora: de 18:00h a 20:00h.

Lloc: Castell de Calonge.

 

Botifarrada popular i concert de versions amb WHITE ROOM i THE COVERS BAND.

Hora: 18:30h.

Lloc: Castell de Calonge.

 

“El llegat indià: vi de Calonge i xocolata”. Tast de 3 vins i 3 xocolates de la mà de la sommelier Clara Antunez de la Gastronòmica, acompanyat del relat d’Anna Castellví, coordinadora de la Xarxa de municipis indians, en què es descobrirà  que els indians, el vi i la xocolata estan molt connectats. Aforament limitat. Preu: 5€.

Hora: 19.15h.

Lloc: Castell de Calonge.

 

Diumenge, 12 de novembre

 

Pujada al Puig Palet dels Llops per veure la sortida de Sol. Cal portar calçat adequat, aigua i esmorzar (qui vulgui). Dificultat moderada.

Hora: 06:30h.

Lloc: punt de trobada a l’aparcament del darrera de la bola del Fòrum.

 

Mercat del vi de Calonge. Vine a conèixer i a tastar el vi de Calonge. Preu copa: 2,50 €.

Hora: de 10:30h a 14:00h.

Lloc: Plaça Major.

 

Vivid Insòlit: Mapping itinerant de la ruta del vi DO Empordà. Vine a viure una experiència de mapping interactiva, aprèn sobre el món del vi i la ruta del vi DO Empordà i tasta 2 vins de Calonge.

Hora: de 11:00h a 13:00h.

Lloc: Castell de Calonge.

 

Caminada des del Celler Can Pereclara fins al a vinya del pla de Calonge. Dificultat mínima. Petit taller de poda. Seguidament visita al celler, tast de vins i pica-pica al Celler Can Pereclara. Preu: 20€ adult i nens fins a 10 anys 12€. Reserva anticipada al telèfon 609 352 288.

 

Cercavila i ball de gegants a càrrec de la Colla Gegantera de Calonge.

Hora: 11:30h.

Lloc: plantada i sortida de la cercavila a la Plaça de la Concòrdia.

 

FlamenCalonGym: veniu a ballar amb el grup de sevillanes i flamenco de Calonge i Sant Antoni.

Hora: 12:00h.

Lloc: Pati d’Armes.

 

Elaboració d’un sabonet de vi a càrrec de Tona Torres al Mas Ponsjoan. Després es realitzarà un tast de vins dins els actes de commemoració dels 300 anys del Mas Ponsjoan.

Hora: 12:00h.

Lloc: Mas Ponsjoan.

 

Concert Mandie Rules, un viatge a través de cançons plenes d’emocions i sensacions, amb ritme, Groove i molta ànima. Melodies al so de reggae, blues, funky, folk i molt més, en forma de temes propis i versions. Gratuït.

Hora: 12:30h.

Lloc: Plaça Major.

 

Concert: Neus Mar, dones de sal. Homenatge a les dones de mar.

Hora: 18:00h.

Lloc: Sala Fontova. 

Divendres, 17 de novembre

 

Hora del conte. Nova sessió de l’hora del conte: Contes dibuixats, amb Anna Obiols i l’il·lustrador Subí. Recomanat a infants a partir de 4 anys.

Hora: 17:30h.

Lloc: Biblioteca La Cooperativa

 

Torna Enganxat als Clàssics, l’activitat promoguda per les biblioteques de Calonge i Sant Antoni per perdre la por a les grans obres de la literatura universal. En aquesta segona sessió, el traductor Yannick Garcia ens acompanyarà per comentar l’obra Orgull i prejudici, de Jane Austen, que ha editat recentment La Casa dels Clàssics.

Hora: 19:00h.

Lloc: Biblioteca Pere Caner

 

Exposició fotogràfica “Els carrers i les places de Calonge i Sant Antoni, segles XIX i XX” i “Els masos i masies de Calonge i Sant Antoni i rodalies” d’en Salvador Vilar.

Hora: 19:00h.

Lloc: Sala Major del Castell de Calonge.

 

Xerrada i tast: “Masos, feines i gent de les Gavarres” a càrrec de Josep Matas, historiador estudiós de les Gavarres. Seguidament explicació del projecte del Mas Cases de Romanyà de la Selva a càrrec de l’Albert Ribas Masabeu, pastor i formatger. S’oferirà als assistents un tast de formatge del Mas Cases de Romanyà de la Selva i vi de pagès de Calonge.

Hora: 20:00h.

Lloc: Sala Major del Castell de Calonge.

 

 

Dissabte, 18 de novembre

 

Club de lectura Llegim el Teatre. Trobada dels components del Club de Lectura Llegim el Teatre, per comentar l’obra La Festa, de l’autora Daniela Feixas.

Hora: 10:30h.

Lloc: Biblioteca Pere Caner

 

Historietes del Mas Molla regades amb vi.

Hora: 12:00h.

Lloc: Mas Molla.

 

L’Aperitiu amb Companyia Improacatomba.

Hora: 12 h.

Lloc: Espai Gastronòmic.

 

Concert de Cambra de Festa Major, a càrrec de la formació de  Corda de Calonge i Sant Antoni. La jove formació de corda de Calonge i Sant Antoni, ens oferirà un recorregut pel barroc i el classicisme musical, amb obres de H. Purcell, J.S. Bach i W.A. Mozart. Gratuït.

Hora: 18.00h.

Lloc: Sala Fontova.

 

Tast vertical a càrrec de Manel Comas.

Hora: 18:00h.

Lloc: Mas Ponsjoan.

 

Diumenge, 19 de novembre

 

Excursió guiada “Passejada pels masos de les Gavarres calongines a la serralada del Jonc i el paratge de Fonts”.

Hora: 09.00h.

Lloc: punt de trobada al pi gros de la zona esportiva municipal de Calonge.

 

           

 

 

 

 

 

Jaume Figueras Puig

Ajuntament de Calonge i Sant Antoni

Gabinet d'Alcaldia i Projectes Estratègics

Tècnic de comunicació

T. 972 66 03 75 / 609 04 45 90

Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

www.calongeisantantoni.cat

 

Aquest correu electrònic pot incloure informació confidencial. Si l’ha rebut o hi ha accedit per error li agrairem que ens ho faci saber enviant un missatge a l’adreça del remitent, i que suprimeixi ambdós missatges així com els fitxers adjunts (si fos el cas). Moltes gràcies.
Este correo electrónico puede incluir información confidencial. Si lo ha recibido o ha accedido a él por error le agradeceríamos que nos lo comunique enviando un mensaje a la dirección del remitente, y que suprima los dos mensajes así como los ficheros adjuntos (si existen). Muchas Gracias.




1699448210image003.jpg
1699448210image004.jpg
1699448210p1062783.jpg

Fotografia dels gegants de Calonge durant la Festa Major de Sant Martí i la Festa del Vi Nou 2022


Ajuntaments i Municipis de Catalunya Ajuntament Municipi

Ajuntament Girona, Ajuntament Figueres, Ajuntament Blanes, Ajuntament Lloret de Mar, Ajuntament Olot, Ajuntament Salt, Ajuntament San Feliu de Guíxols, Ajuntament Roses, Ajuntament Banyoles, Ajuntament Palafrugell, Ajuntament Palamós, Ajuntament Llagostera Ajuntaments Gironès, Ajuntaments Pla de l'Estany, Ajuntaments La Selva, Ajuntaments Baix Empordà, Ajuntaments Alt Empordà, Ajuntaments Garrotxa, Ajuntaments Ripollès, Ajuntaments Cerdanya, Ajuntaments Baix Llobregat, Ajuntaments Barcelonès, Ajuntaments Vallès Oriental, Ajuntaments Vallès Occidental, Ajuntaments Barcelona, Ajuntaments Lleida, Ajuntaments Tarragona, Notícies, Notícies Girona, Notícies Barcelona, Notícies Figueres, Notícies Lleida, Notícies Tarragona, Notícies Blanes, Notícies Olot, Notícies Roses, Notícies Llagostera, Notícies diputació, Notícies municipals, Notícies alcaldes, Notícies regidors, Notícies municipis, Notícies pobles, informació municipal, informació política, informació electoral, informació local, informació provincial, informació regional, informació alcaldes, informació regidors, informació consistorial, informació Girona, informació Barcelona, informació Tarragona, informació Lleida, informació gironès, informació comarcal, Barcelona alcaldes, Barcelona regidores , Barcelona municipis, Barcelona municipi, Barcelona Diputació, Barcelona comarca, Barcelona consistori, Barcelona ple, Barcelona eleccions, Barcelona notes premsa, Barcelona polítics, Barcelona polític, Barcelona consell comarcal, Barcelona consellers, Barcelona poblacions, Barcelona ciutat, Girona alcaldes, Girona regidores, Girona municipis, Girona municipi, Girona Diputació, Girona comarca, Girona consistori, Girona ple, Girona eleccions, Girona notes premsa, Girona polítics, Girona polític, Girona consell comarcal, Girona diputats, Girona consellers, Girona demarcació, Girona poblacions, Girona ciutat, Lleida alcaldes, Lleida regidores, Lleida municipis, Lleida municipi, Lleida Diputació, Lleida comarca, Lleida consistori, Lleida ple, Lleida eleccions, Lleida notes premsa, Lleida polítics, Lleida polític, Lleida consell comarcal, Lleida diputats, Lleida consellers, Lleida demarcació, Lleida poblacions, Lleida ciutat, Tarragona alcaldes, Tarragona regidores, Tarragona municipis, Tarragona municipi, Tarragona Diputació, Tarragona comarca, Tarragona consistori, Tarragona ple, Tarragona eleccions, Tarragona notes premsa, Tarragona polítics, Tarragona polític, Tarragona consell comarcal, Tarragona diputats, Tarragona consellers, Tarragona demarcació, Tarragona poblacions, Tarragona ciutat, Ajuntament Platja d'Aro, Ajuntament Begur, Ajuntament Llambilles, Ajuntament Quart, Ajuntament Corçà, Ajuntaments barcelonins, Ajuntaments catalans, ajuntaments Catalunya, ajuntaments comarcals, ajuntaments independents, notícies actualitat, notícies d'interès, notícies premsa, notícies diàries, notícies agencia, informació actualitat, informació premsa, informació diària, informació d'interès, informació última hora, Ajuntament Albiol, Albons, Alcanar, Alcanó, Alcarràs, Alcoletge, Alcover, Aldea| Aldover, Aleixar, Alella, Alfara de Carles, Alfarràs, Alfés, Alforja, Algerri, Alguaire, Alins, Alió Almacelles, Almatret, Almenar, Almoster, Alòs de Balaguer, Alp, Alpens, Alpicat, Alt Àneu, Altafulla, Notícies Amer, Ametlla de Mar, l' Ametlla Vallès, Ampolla, Amposta, Anglès, Anglesola, Arbeca, Arboç, Arbolí, Arbúcies, Arenys de Mar, Arenys de Munt, Argelaguer, Argençola, Argentera, Argentona, Armentera, Arnes, Arres, Arsèguel, Artés, Artesa de Lleida, Artesa de Segre, Ascó, Aspa, Avellanes i a Linya, les Avià, Avinyó, Avinyonet de Puigventós, Avinyonet Penedès, Badalona, Badia Vallès, Bagà, Baix Pallars, Balaguer, Balenyà, Balsareny, Banyeres Penedès, Banyoles, Barbens, Barberà de la Conca, Barberà Vallès, Barcelona, Baronia de Rialb, Bàscara, Bassella, Batea, Bausen, Begues, Begur, Belianes, Bell-lloc d'Urgell, Bellaguarda, Bellcaire d'Empordà

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409