Canal Ajuntament

Solsona. L’Ajuntament solsoní projecta la reforma dels vestidors de les piscines i una sala annexa als pavellons

El projecte se sotmet a exposició pública amb la intenció de licitar-ne i adjudicar-ne els treballs a principi del 2024

Per a la propera temporada de bany, l’Ajuntament de Solsona vol tenir a punt uns nous vestidors i lavabos públics a les piscines municipals. A partir d’aquesta setmana se sotmet a exposició pública el projecte de reforma, redactat per l’arquitecta municipal Anna Grau i aprovat inicialment per la Junta de Govern Local. La intervenció inclou l’adequació d’una sala multiusos annexa al pavelló vell.   

Els vestidors i lavabos públics de la planta semisoterrani de les piscines municipals estan degradats pel pas del temps i, si bé s’hi ha anat fent obres de millora –les darreres, el 2018–,  no se n’ha solucionat definitivament el mal estat general. Per això els serveis tècnics municipals han projectat la reforma integral de l’espai, que ocupa una superfície de 206 metres quadrats.

Tal com apunta el regidor d’Esports, Joan Parcerisa, es tracta d’una actuació “pendent de fa molts anys per dignificar els vestidors de les piscines que, a més a més, permetrà satisfer les necessitats del camp de futbol municipal els dies que hi ha partits simultanis de futbol 7 i les seves instal·lacions resulten insuficients”.  

Els vestidors actuals s’ampliaran amb l’espai del vestíbul d’accés per encabir-hi tres lavabos, i es convertiran els dos lavabos existents en un de sol, a l’exterior dels vestidors. S’aixecarà el paviment per refer els desaigües, es faran parets noves de distribució de l’espai i es renovarà la instal·lació elèctrica i d’il·luminació. S’instal·laran vuit dutxes, separades entre elles per mampares de material fenòlic, i es pavimentarà la superfície amb rajola de gres porcellànic antilliscant.

Un espai polivalent per a les entitats

S’aprofitarà aquesta obra també per fusionar dues sales annexes als vestidors actuals i al pavelló vell a fi de convertir-les en un espai polivalent de 41 metres quadrats adequat amb parquet sintètic. L’objectiu, en aquest cas, és donar resposta a la “petició d’algunes entitats que fan ús de les instal·lacions que reclamen un espai per fer estiraments, escalfament o recuperació, entre altres usos, sense haver d’ocupar les pistes”, segons explica Parcerisa. De forma esporàdica, també podrà utilitzar-se per complementar el vestidor del pavelló vell, tal com passa actualment.

Aquestes obres estan pressupostades en 170.314 euros. El projecte romandrà a exposició pública fins poc abans de Nadal. La intenció és que els treballs puguin licitar-se i adjudicar-se a principi de l’any que ve i s’executin com a molt tard a la primavera.

Per accedir als vestidors es mantindran les escales atesa la seva situació. L’estiu passat, la remodelació de l’accés a les piscines municipals va incloure el condicionament d’un vestidor i dos lavabos públics nous, tots accessibles, adaptats i inclusius.


169944778610.jpg
169944778611.jpg
169944778618.jpg
169944778620.jpg
16994477861111.jpg
Fitxer adjunt: 1699447786np_reforma_vestidors_piscines.doc


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version