Canal Ajuntament

Altafulla. L’Ajuntament es reuneix amb Costes de l’Estat i la Generalitat per abordar el futur del passeig marítim

Les tres administracions treballaran conjuntament en un projecte per actuar en aquest espai fins que no hi hagi una solució definitiva per estabilitzar la platja

L’Ajuntament d’Altafulla s’ha reunit aquest dimarts, 14 de novembre, amb Costes de l’Estat i la Generalitat per abordar el futur del passeig marítim de Botigues de Mar després dels darrers temporals, que han afectat la façana litoral altafullenca, i també a mig i llarg termini. Precisament avui Costes de l’Estat ha iniciat les obres de reforç de l’escullera. Era un compromís adquirit ja fa un temps i que s’havien de portar a terme fa unes setmanes, però les males condiciones del mar han endarrerit el seu inici. Recordem també que l’Ajuntament ha fet unes actuacions d’emergència per impedir que el darrer temporal pogués malmetre més el passeig.

La coalcaldessa d’Altafulla, Alba Muntadas, ha explicat que s’ha acordat amb les altres dues administracions que l’Ajuntament demanarà la concessió per poder fer actuacions al passeig. Construït la dècada dels noranta en zona de domini públic, ni el consistori ni la Generalitat -que el va finançar- havien demanat mai aquesta concessió a l’Estat. Aquesta petició haurà d’anar acompanyada d’un projecte bàsic de manteniment a mig termini del passeig. “Es preveu que sigui una concessió curta, fins que la UPC hagi enllestit l’estudi de les corrents que està portant a terme i hi hagi una solució que estabilitzi la platja de forma definitiva i que arribarà en uns cinc anys”, apuntava la coalcaldessa.

Muntadas ha assenyalat que ara l’equip tècnic de l’Ajuntament treballarà en quina ha de ser l’adequació o les reparacions del passeig en aquests cinc anys fins que no arribi la solució estructural i que l’Ajuntament es coordinarà tant amb Costes com la Generalitat per fer un projecte conjunt: “No farem ara unes obres que en un període de cinc anys s’hagin de desfer”. La coalcaldessa ha indicat que l’objectiu a curt termini és que el passeig estigui en bon estat per a la temporada turística.

El proper 1 de desembre les tres parts s’han emplaçat a una nova reunió sobre el terreny -en la reunió d’avui el cap de servei de Litoral de la Generalitat, Juan José Barroso, ha entrat telemàticament- per valorar les obres realitzades pel Ministeri i un primer esborrany del projecte de l’Ajuntament a mig termini. Muntadas ha valorat molt positivament l’assessorament tècnic que ha ofert Costes de l’Estat a l’Ajuntament en aquestes futures obres, però ha lamentat que “no s’impliquin més en el mentrestant”. Aquestes obres i actuacions les haurà de finançar l’Ajuntament d’Altafulla amb recursos propis. També ha assegurat que quan estigui el projecte definit el l’explicaan als veïns i empresaris de la zona. 


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version