Canal Ajuntament

Sant Cugat. El nou servei de recollida i custòdia d’animals abandonats inclourà la gestió de la gatera municipal

La previsió és que el nou servei, que ara licitarà l’Ajuntament, entri en funcionament al primer semestre del 2024

Llum verda del ple municipal al nou servei de recollida, guarda i custòdia d’animals abandonats o perduts que, com a principal novetat, inclou la gestió del nou espai municipal d’acollida de gats de carrer. Una vegada aprovat al ple –amb els vots a favor de tots els grups municipals excepte VOX, que s’ha abstingut-, ara l’Ajuntament licitarà aquest servei que previsiblement podria entrar en funcionament al primer semestre del 2024. 

El nou contracte serà per a quatre anys més un de pròrroga i tindrà un cost anual de 330.000 euros. Es divideix en dos lots:

Recollida de gossos i gats domèstics perduts o abandonats a la via pública i també de cadells de gats de colònia de carrer de menys de dos mesos d’edat (són adoptables)

Aquest servei ja s’ha prestat en els darrers anys per la protectora Caldes Animal i actualment està en reconeixement extrajudicial de crèdit.

La principal novetat és que, a part d’incloure un cost fix per reservar els espais de custòdia dels animals, ara es preveu un pagament per a cada servei prestat (recollida de l’animal, recepció i revisió veterinària, identificació amb microxip...). Fins ara l’Ajuntament pagava un preu fix mensual independentment dels serveis efectuats.

Gestió de l’espai municipal d’acollida de gats de carrer

S’adjudicarà el sistema de gestió de la nova gatera municipal, ubicada al carrer de can Campanyà, que inclou l’acollida dels animals a l’espai, el manteniment i la guarda dels mateixos, l’alimentació i el material necessari. 

La gatera té una superfície de 326 metres quadrats. Està formada per tres casetes grans i una quarta amb funcions de magatzem. Acollirà gats de carrer en els següents casos:

·         Gats de colònies que, per diferents motius, hauran de ser traslladades o reubicades.

·         Gats relacionats amb en casos de síndrome de Noé o altres problemàtiques socials.

·         Gats derivats de situacions i problemàtiques concretes degudament justificades.

·         Gats que ja han rebut o bé que estan rebent en aquell moment tractament i cures veterinàries abans de ser retornats a la seva colònia. 

La gatera no acollirà gats indefinidament. L’objectiu del servei és l’acollida temporal fins que els gats puguin ser adoptats o s’hagin recuperat d’una convalescència per retornar a la seva colònia d’origen.

 

1697471335gatera_municipal.jpg


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version