Canal Ajuntament

Blanes. La primera nit de concerts del Blanes Urban Fest culmina l’estrena del festival amb la multitudinària actuació de Leticia Sabater

La polifacètica artista va actuar després dels gironins DPraims, Dugarry i la vibrant cantant Kanela, amb arrels xilenes i sueques

L’estrena aquest dijous del Blanes Urban Fest (BUF!), que continuarà fins el dissabte 14 d’octubre, ha culminat aquesta matinada amb la primera de les tres nits de concerts que cadascun dels tres dies tancarà el 1er Festival de Música, Art i Dansa Urbana de la Costa Brava. I ho va fer amb el menú musical que barrejava artistes locals amb dues dones que, cadascuna en el seu estil, no van deixar indiferent a ningú.

Tot just no feia ni una setmana que des de l’Ajuntament de Blanes s’havia anunciat la presència d’un darrer ingredient musical, un Bonus Track que garantia sense cap mena de dubte una actuació molt diferent al què sol ser habitual: la showwoman Leticia Sabater. I certament, en aquest aspecte, no va decebre ningú, amb el seu show provocador però a l’hora festiu i còmplice amb qui va voler ser-ho, que va omplir el Passeig de Mar amb una multitudinària presència de públic i una expectació que no es pot arribar a mesurar.

El seu debut a comarques gironines -on encara no havia actuat fins ara- de qui està considerada com una Diva de la Música Electrònica ha estat criticat i aclamat gairebé a parts iguals durant tots aquests dies. Però precisament aquest reclam va fer que el Passeig de Mar on hi ha l’escenari de concerts del BUF! estigués ple de gom a gom.

La polifacètica artista d’origen català fincada a Madrid que cada temporada sorprèn amb un nou heat va oferir un show que barrejava pop, música festiva, rap i sobretot molta complicitat amb un públic heterogeni. Amb una trajectòria que abasta des de ser presentadora de televisió fins a cantant, Leticia ha estat durant molts anys una icona del món de l’entreteniment i del moviment LGTBI+, sempre disposada a sorprendre amb el seu estil únic.

El repertori musical que va oferir va incloure èxits dels anys 80 i 90 amb d’altres de collita pròpia. Va ser en definitiva una oportunitat per viure un espectacle inoblidable, ple de llum, ritme, música i l’inconfusible carisma de Leticia Sabater, una dona que ha trencat motlles per irrompre per primera vegada en la seva carrera artística a la Costa Brava i que compta amb més de 560.000 seguidors a Instagram.

Durant l’espectacle va interactuar molt amb un públic que demanava a crits poder saludar, abraçar i fer-se fotos amb Leticia Sabater. Així, va fer pujar des de nens i nenes per ballar amb ells la ‘Salchipapa’ fins a parelles i poliamors, passant per un maduret fan que va intercanviar amb l’artista alguna cosa més que un piquito. Després del concert, Leticia Sabater va complaure les peticions de la legió de fans –tant homes com dones- que demanaven a crits poder fotografiar-se amb ella.

Concerts de DPraims, Dugarry i Kanela

Abans de l’actuació de Leticia Sabater, l’escenari del BUF! es va estrenar amb dos grups de la Costa Brava: DPraims i Dugarry. Els primers són de Blanes, i estan integrats per Joueven, Dcoy i Lisis, que toquen música rap i trap. Van irrompre a l’escena musical l’any 2019, i des de llavors han captivat al públic amb dos àlbums aclamats: ‘Mar de Cors’ i ‘Simbiosi’. Actualment són una d eles promeses més brillants de la música contemporània, i interpreta cançons plenes de missatge.

Tot seguit va ser el torn de Dugarry, el sobrenom de Edu Garriga, que ha generat una fusió interessant entre la música punk i metal. El seu disc ‘Benvolgut Remix’ (2022) va ser un homenatge humil a la música, fet únicament a base de samples dels discos de la seva vida. Això li permet oferir una barreja d’elements de punk, metal i pop en una simbiosi que ahir va captivar al públic.

El tercer ingredient d’ahir a la nit va ser l’actuació de la vibrant cantant Charlotte Lundgren, coneguda pel seu nom artístic: Kanela. Una jove artista i compositora amb arrels de Xile i Suècia que va conquerir el públic amb la seva barreja de pop, música urbana i reggaeton. Ha creat un so distintiu que l’han permès captivar l’audiència, tal com va fer a Blanes, amb temes com ‘Adictivo’, ‘Llámame’, ‘Necios’ o ‘Fresca’.

Aquesta nit de divendres hi haurà sessió doble: el DJ Jordi Vilches i la música Lia Jensen. El primer, més conegut en la seva faceta d’actor, punxarà una variada selecció de temes amb l’al·licient que no són arxius d’àudio, sinó autèntics discs de vinil. Per la seva banda, Lia Jensen barreja la seva faceta com a DJ i violinista, una refrescant i original suma de sensacions.


1697190547leticia_sabater_(4).jpg
1697190547leticia_sabater_(7).jpg
1697190547leticia_sabater_(24).jpg
1697190547leticia_sabater_(30).jpg
1697190547kanela_(25).jpg


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version