Canal Ajuntament

Sitges. L’edifici nou per a l’Escola Municipal de Música de Sitges tindrà major capacitat i més oferta educativa

La nova instal·lació entrarà al pressupost del 2024 i completarà espais i serveis amb l’Espai Jove

La construcció de l’edifici per a l’Escola municipal de Música Montserrat Almirall de Sitges començarà l’any que ve, gràcies a la dotació econòmica prevista als pressupostos de 2024 i que s’estima vora els 1,4M€. Amb aquesta nova instal·lació, que s’annexarà a l’Espai Jove, es podrà arribar fins a una capacitat de 280 alumnes (actualment en són 180) i també es disposarà de més oferta educativa musical.

El regidor de Cultura i Ensenyament de l’Ajuntament de Sitges, Albert Oliver-Rodés, explica que “la creació d’un edifici propi per a l’Escola de Música és una llarga aspiració que finalment l’any que ve prendrà forma” i recorda que “en l’actualitat, aquest ensenyament musical es fa a l’Escola Barrachina, amb un bon clima de convivència, però és cert que l’Escola Barrachina també necessita espais i en disposarà quan el nou edifici estigui en ús”.

La ubicació definitiva de l’Escola Municipal de Música serà a la part posterior de l’Espai Jove. Aquesta és una zona prevista per a equipaments municipals i el fet de tenir dues instal·lacions vinculades permetrà, per exemple, poder compartir consergeria o que l’alumnat de música disposi dels bucs d’assaig que ja hi ha a l’Espai Jove. A més, es preveu que en un futur es construeixi un petit auditori per unes 150 persones vora la masia de Mas Milà.

El nou edifici de l’Escola municipal de música Montserrat Almirall tindrà una planta baixa amb 5 aules (dues de grans) i un despatx. Aquesta també serà la distribució de la primera planta (5 aules i un despatx). La coberta de l’edifici està previst que incorpori plaques solars i el regidor Oliver-Rodés destaca que “serà un edifici pensat per ser una escola de música, moderna i integrada a l’entorn”. Un cop es completin les obres, es plantarà arbrat autòcton i en tot moment es manté la pineda de l’entrada de l’Espai Jove.   


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version