Canal Ajuntament

Blanes. Més de 3.000 tastets servits a la III Jornada Gastronòmica al Mercat de Mas Enlaire de Blanes

S’ha ofert un servei de Canguratge amb jocs tradicionals i activitats, molt ben valorat per tenir entretinguda la mainada

El Mercat d’Abastaments de Mas Enlaire ha acollit aquest cap de setmana un esdeveniment que en la seva tercera edició ha consolidat l’èxit assolit en les dues primers. La III Jornada Gastronòmica de Blanes va tenir lloc durant la tarda-vespre del dissabte, aconseguint una vegada més fer passar una estona d’esbarjo molt animat. A finals de l’any passat es va fer per primera vegada, el juny d’aquest 2023 es va tornar a fer, i ara ja s’ha establert que es faci cada tres mesos, quatre cops a l’any.

Aquesta tercera experiència ha significat un nou èxit de públic que ha pogut tastar diverses exquisideses a base de productes kilòmetre 0, que es poden trobar en aquest recinte situat a dos passos del nucli històric de la ciutat. La mostra es va encetar a les set de la tarda i es va allargar fins de dotze de la nit, repetint l’ambient festiu i distès, que ja és marca de la casa.

La III Jornada Gastronòmica l’ha organitzat Departament de Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament de Blanes amb el suport del Mercat d’Abastaments de Mas Enlaire i pel Departament d’Igualtat i Feminisme de la Generalitat, amb l’experiència del Temps per Cures. L’èxit de l’experiència, que es considera plenament consolidada, ha provocat que el passat mes de juny ja es decidís donar-li una periodicitat fixa.

Per això a partir d’ara n’hi haurà quatre al llarg de l’any: al febrer, al juny, al setembre i al desembre. El què proposa és passar una estona entretinguda mentre es van provar les diferents delicatessen a càrrec dels diferents establiments que hi ha al Mercat d’Abastaments de Mas Enlaire, a banda d’empreses convidades, que s’han afegit a l’experiència presentant propostes culinàries o, senzillament, els propis productes que elaboren.

Entre els assistents a la jornada també s’hi van comptar l’alcalde de Blanes, Jordi Hernández, acompanyat del primer tinent d’alcalde de Promoció de la Ciutat, turisme, Comerç i Empresa, Joan Felip. També van assistir-hi d’altres regidors i regidores del consistori, que van aprofitar per brindar per l’èxit d’aquesta nova edició de les jornades gastronòmiques.

Més de 3.000 tastets de productes locals i del mercat

Al llarg de la III Jornada Gastronòmica es van arribar a degustar més de 3.000 tapes confeccionades majoritàriament pels responsables de les parades del mercat, així com per empreses i establiments de restauració de Blanes que també han col·laborat en l’experiència. Hi havia exquisideses preparades per xarcuteries i peixateries passant pels què van confeccionar les parades on s’hi venen llegums seques, fruits secs, carns selectes i formatges, entre d’altres.

L’objectiu de la III Jornada Gastronòmica de Blanes al Mercat de Mas Enlaire es considera plenament assolit una vegada més: enfortir i dinamitzar el teixit econòmic local del municipi, i molt especialment el sector del comerç urbà. En aquest sentit, el Mercat d’Abastaments és un nexe comercial indiscutible entre el nucli històric urbà i el nou eix comercial del Pla Parcial Costa Brava, a cavall entre diversos barris de la perifèria de la població que cada vegada s’apropen més.

Al llarg de la tarda-vespre l’animació i l’anar i venir de la gent entre les parades del mercat on es podien degustar els tastets va ser constant, a la recerca d’algun entreteniment culinari acompanyat de cava, cervesa vi, refrescos o el què més li vingués de gust. Hi havia exquisideses preparades per xarcuteries i peixateries fins a parades que venen llegums seques, passant per fruits secs, carns selectes i formatges, entre d’altres.

Els establiments del mercat que han participat són: Hortalisses Mas Martí, Cafeteria Mercat Blanes, Carns Selectes Loli, Carnisseria Polleria i Xarcuteria Albert, Llaminadures Anna, Xarcuteria i Formatgeria Dolores Jiménez, Margarita Xarcuteria, Josep Bassols Carnisseria Xarcuteria, Peixateria Rafel i Carmen, així com Peixateria Roca Vidal.Per completar l’oferta gastronòmica es va comptar amb la col·laboració de Cervesa Marina, Cava Laviret, Vinàlium, El Cep i els tastets que també va confeccionar l’establiment gastronòmic La Balma, així com la Rostisseria Les Cavanyes i la Cafeteria Poma Verda. La mostra va oferir tot això i molt més servit a preus populars: els tiquets pels tastets i begudes anaven des de 1€ el més barat fins els 4€ el de cost més elevat.

Servei de Canguratge pels infants de 3 a 12 anys

Per segona edició consecutiva, la que ha estat III Jornada Gastronòmica del Mercat de Mas Enlaire ha inclòs un al·licient afegit especialment apreciat per la canalla, però també pels seus familiars, que van poder gaudir de la mostra mentre els infants també estaven entretinguts i passaven una bona estona. Es tractava del servei de canguratge gratuït per a nenes i nens de 3 a 12 anys d’edat que es va oferir coincidint amb la mostra de tastets.

En aquesta ocasió, el nombre de famílies que s’ha acollit al servei encara ha estat més nombrosa que fa uns mesos. Controlat per monitors i monitores que tenien cura de la canalla, el servei de canguratge estava situat al recinte exterior del Mercat de Mas Enlaire, a tocar de la sortida que dóna a l’Avinguda de la Pau. Allí s’hi van instal·lar dues carpes on es podia participar en les diferents activitats per a la canalla.

1697184715l'alcalde_i_el_1er_tinent_d'alcalde_brindant_amb_altres_regidors_ajuntament.jpg


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version