Canal Ajuntament

Tàrrega. L'Aula d'Extensió Universitària de Tàrrega assoleix la 20a edició batent el rècord de participació amb 400 alumnes

Obertura del nou curs amb un homenatge als antics presidents de l’Aula

Conferència inaugural al Teatre Ateneu a càrrec de la periodista Mari Pau Huguet

L’Aula d'Extensió Universitària de Tàrrega ha obert avui dimarts el nou curs 2023–2024. Aquest cicle educatiu de conferències adreçat especialment a la gent gran (si bé també és obert a tothom) ha assolit enguany la 20a edició, efemèride que s’ha posat en valor en el decurs de l’acte celebrat al Teatre Ateneu.

L’emblemàtica sala targarina, que també està d’aniversari en complir ara els cent anys, esdevé una vegada més el marc de les xerrades interdisciplinàries que integren el programa lectiu. S’hi han matriculat enguany unes 400 persones, xifra que suposa el seu rècord d’inscripcions.

Així ho ha assenyalat amb satisfacció el president de l’Aula d’Extensió Universitària de Tàrrega, Ramon Ganyet, el qual també ha homenatjat les persones que han impulsat aquesta iniciativa al llarg de les dues darreres dècades. En aquest sentit, s’han lliurat plaques de reconeixement a Frederic Royuela, fundador i primer president de l’Aula del 2003 al 2011, i a Margarida Pané, que el va succeir en el càrrec fins al 2019, quan Ganyet va agafar el relleu.

Per la seva part, l’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú ha felicitat l’organització per l’èxit reiterat de l’Aula, “la qual compta amb un públic molt fidel que no es perd cap de les xerrades i que s’ha convertit en un dels grans esdeveniments de socialització a Tàrrega”. En el seu discurs, l’alcaldessa també ha elogiat la tasca docent a través del pensament de l’escriptor francès Daniel Pennac.

A l’acte també han assistit Màrius Bernadó, adjunt del Vicerectorat de Cultura i Extensió Universitària de la UdL; José Luis Marín, president del Consell Comarcal de l’Urgell; i la regidora d’Educació, Alba Castellana. El tret de sortida de les xerrades l’ha donat avui la periodista i filòloga Mari Pau Huguet amb una conferència titulada ‘El regal de la comunicació’. La lleidatana, un dels primers rostres populars de Televisió de Catalunya, ha rebut una càlida ovació.

Fins al juny, l’alumnat tindrà ocasió d’aprofundir en diferents matèries com humanitats, història, art, música, literatura o qualitat de vida. Els 20 anys de l’Aula d’Extensió Universitària de Tàrrega, a més, es continuaran commemorant amb més activitats com un concert del grup T-Clams el divendres 27 d’octubre al Teatre Ateneu. L’Ajuntament de Tàrrega és una de les institucions col·laboradores.

1696354979image003.jpg


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version