Canal Ajuntament

Les Franqueses. L'Ajuntament demana a ADIF salvar la torre de l'aigua i un segon pas soterrat

Les obres a l'estació de Corró d'Avall s'iniciaran el 12 d'octubre

L'Administrador d'Infrastructures Ferroviàries, ADIF, iniciarà, durant aquesta segona quinzena d'octubre les obres a l'estació de rodalies de Corró d'Avall. Unes actuacions que es desenvoluparan paral·lelament al desdoblament de les vies de la línia R3 que ja s'ha iniciat en diversos punts del traçat entre Parets del Vallès i la Garriga. La immediatesa de les actuacions ha accelerat durant les darreres setmanes el contacte entre responsables d'ADIF i l'Ajuntament. Durant aquestes converses, el consistori ha aprofitat per proposar algunes millores al projecte.

D'una banda, s'ha manifestat la necessitat de conservació de l'edifici de la torre de l'aigua que hi ha a la mateixa estació. Una construcció que abastia les locomotores de vapor i que va estar en ple funcionament fins l'any 1928, moment en el qual es va electrificar la línia. D'aquest tipus de torres se'n conserven algunes i des de les Franqueses s'ha demanat mantenir la pròpia, ja que no suposaria cap modificació important en el projecte d'obra.

D'una altra banda, des de l'Ajuntament s'ha demanat a ADIF que s'aprofiti algun dels talls de circulació de la línia per excavar un nou pas sota la línia de tren a l'alçada del carrer de Sant Isidre, on antigament hi havia el pas a nivell sense barreres. Aquest pas donaria més permeabilitat a Corró d'Avall i donaria servei a vianants i a bicicletes i patinets.

El projecte original aprovat per ADIF ja contempla un pas soterrat entre la carretera de Ribes i el carrer d'Anna Maria Mogas a la zona sud de l'estació. Aquest pas també patirà alguna petita modificació de traçat per adaptar-lo a la perspectiva de gènere i evitar cantonades i punts foscos.

Les obres que s'iniciaran el 12 d'octubre suposaran el tall de la circulació de trens durant un període mínim de 3 mesos. Des de l'Ajuntament estem treballant per informar sobre el serveis alternatiu al tren que oferirà Renfe.
16963336191695630723503.jpg
16963336191695630771979.jpg


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version