Canal Ajuntament

Sant Cugat. L’Ajuntament amplia les franges de protecció d’incendis forestals i duplica els treballs de manteniment i neteja

El ple municipal aprova el nou Servei de manteniment de vegetació contra incendis forestals amb la previsió de tenir-lo a punt per a la propera campanya d’estiu 

L’objectiu és, en l’actual context d’emergència climàtica, incrementar la prevenció i reduir el risc d’incendi a les urbanitzacions de l’entorn de Collserola. L’Ajuntament hi destinarà més del doble de recursos econòmics

Llum verda del ple –per unanimitat de tots els grups municipals- al nou contracte del Servei de manteniment de vegetació contra incendis forestals. Ara, una vegada aprovat, l’Ajuntament procedirà a la seva licitació amb la previsió de poder-lo adjudicar a principis de l’any vinent i realitzar els treballs abans de la propera campanya d’estiu.

El nou contracte incorpora importants millores amb l’objectiu de reduir el risc d’incendi a Collserola i prevenir la seva possible afectació a les urbanitzacions i zones urbanes en contacte amb la zona forestal. Les millores són: 

1.      Ampliació de la superfície de les franges de protecció 

La superfície de les franges passa de les 152,60 hectàrees actuals a 172,07 (increment de 19,47 hectàrees, un 12’75%). Paral·lelament, la superfície de rieres i torrents passa de les 6,57 hectàrees a les 15,08 (increment de 8,51 hectàrees, un 129,5%). 

Globalment (franges i rieres) la superfície on es faran tasques de manteniment i neteja creix un 17,6%, passant de les 159,17 hectàrees a les 187,15.   

2.      Ampliació de la periodicitat de les neteges

El nou servei passarà de ser bianual a anual. És a dir, es duplicaran els treballs de manteniment per tal de netejar cada any tota la superfície de les franges. 

3.      Ampliació de l’esporga de vegetació a voreres i en contacte amb enllumenat públic

S’incrementen les hores d’esporga (de 10 a 30 jornades de treball) de la vegetació que es troba a voreres i/o en contacte amb l’enllumenat públic en zones properes al bosc.

 


1695137796treballs_franges_contra_incendis_forestals.jpg


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version