Canal Ajuntament

Calonge. 150 persones assisteixen a la presentació del Campus de l'Experiència de la UIC a Calonge i Sant Antoni

Es tracta d’un programa universitari específic per a la població sènior de les comarques de Girona

El títol propi s’emmarca en el Campus de l’Experiència de UIC Barcelona, que ja disposa de seccions a Barcelona, El Penedès i Andorra

La col·laboració entre la Universitat Internacional de Catalunya (UIC Barcelona) i l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni ha permès impulsar aquest programa universitari adreçat específicament a majors de 50 anys

Un total de 150 persones van assistir divendres a l’acte de presentació del Campus de l’Experiència que acollirà Calonge i Sant Antoni al castell. Es tracta d’un programa universitari dirigit a la població sènior de les comarques de Girona. De la mà de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC Barcelona), Calonge i Sant Antoni obrirà una nova secció del Campus de l’Experiència al Castell de Calonge, dirigida a persones de més de 50 anys de la província de Girona i on no es requereixen estudis previs.

Es tracta d’un programa de formació pioner que començarà aquest mes d’octubre i permetrà obtenir un títol que s’emmarca en el projecte Campus de l’Experiència de UIC Barcelona, que fomenta l’interès per nous àmbits del saber i capacita els participants per assumir la responsabilitat de noves tasques, mitjançant l’aprenentatge continu i el treball de recerca en grup. En definitiva, mantenir-se actiu i millorar la qualitat de vida. L’objectiu principal és la realització personal de les persones grans i la seva adaptació a l’entorn, que és constantment canviant. El Campus de l’Experiència té una durada de tres cursos, i no es requereix cap títol previ per cursar-lo. Les assignatures pertanyen als àmbits de la història, l’art, la filosofia, la literatura, la ciència, la tecnologia, el dret, l’economia, la sociologia, i la psicologia i ciències de la salut. Les classes començaran a mitjans d’octubre al castell de Calonge, i tindran lloc d’octubre a juny una tarda a la setmana. Els alumnes que hagin cursat satisfactòriament els tres anys rebran el títol de graduat en el Programa Sènior Universitari en Cultura, Ciència i Societat de la UIC Barcelona. 

El Campus de l’Experiència és un centre d’estudis de la UIC Barcelona que ja disposa de seu a Barcelona, El Penedès i Andorra, i que ofereix una formació acadèmica específica dirigida a les persones majors de 50 anys. Actualment, el Campus de l’Experiència ofereix el Programa Sènior Universitari en Cultura, Ciència i Societat, i un programa de continuïtat amb cicles monogràfics de coneixement, de dos cursos cada un.

Al mateix temps, durant el curs es poden fer visites i viatges relacionats amb els continguts que s’imparteixen i també es portaran a terme treballs de recerca en grup i no hi ha exàmens; al final, l’avaluació és apte o no apte. Es requereix un 80 % d’assistència i el lliurament dels treballs de recerca fets en grup.

1695137784image002.jpg
1695137785img_4650.jpg
1695137786img_4651.jpg


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version