Canal Ajuntament

Solsona. La caminada i la pedalada de la mobilitat fan parada diumenge a les basses naturalitzades de Solsona

La temàtica de l’activitat d’enguany continua centrant-se en l’aigua

Solsona és un dels més de 200 municipis d’arreu del país que s’adhereixen a la Setmana Europea de la Mobilitat per promoure hàbits de desplaçament més sostenibles i saludables. La principal iniciativa és una caminada i pedalada diumenge que ve, dia 24, coorganitzada pel Consell Comarcal del Solsonès i l’Ajuntament de Solsona amb la col·laboració de diverses entitats. Enguany, la ruta torna a centrar-se temàticament en el curs de l’aigua i farà parada, entre d’altres, a les basses naturalitzades de l’estació depuradora, un nou espai que contribueix a l’enriquiment de la biodiversitat de la zona i a la millora ambiental del riu Negre.

La sortida de l’activitat serà a dos quarts de nou del matí de la plaça del Camp amb un itinerari circular d’11,5 quilòmetres per a la caminada i d’uns 20 per als que optin per la bicicleta. Una de les parades es farà al pla del Calvari, prop del parc de la Mina i del Castellvell, amb avituallament i una xerrada sobre les fonts de Solsona a càrrec de l’historiador Marcel·lí Corominas. La principal novetat d’enguany serà la visita guiada a les antigues llacunes en desús de l’estació depuradora (EDAR) que l’Ajuntament ha naturalitzat amb el finançament de l’Agència Catalana de l’Aigua i el suport del Grup de Natura del Solsonès.

La participació a aquesta convocatòria és gratuïta i sense inscripció prèvia. L’any passat hi van prendre part prop d’un centenar de persones. Al Solsonès aquesta proposta es promou des de fa més de deu anys per incentivar hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables i potenciar el retrobament de la ciutadania amb el patrimoni cultural i natural de l’entorn. La caminada i pedalada és coorganitzada per les institucions locals amb la col·laboració dels Amics de la Bici de Solsona, el Centre Excursionista del Solsonès, el Grup de Natura del Solsonès i l’ACA.

Concurs de ciència ciutadana

L’Oficina Comarcal de Transició Energètica del Solsonès, en col·laboració amb Solsona FM i altres oficines de l’àmbit pirinenc, aprofita aquesta setmana per posar en marxa un concurs de ciència ciutadana titulat “La tardor de la mobilitat”. Es convida la població a compartir consells, hàbits, recerques o idees orientats a fer els desplaçaments més sostenibles.

Es proposa fer-ho mitjançant vídeos, àudios, imatges o textos amb una etiqueta que es donarà a conèixer les properes hores i mencionant el Consell Comarcal, Solsona FM i l’Ajuntament. El desembre, la persona que  hagi fet les propostes més engrescadores o interessants serà premiada amb una experiència vinculada a la natura.

Activitat: Caminada i pedalada de la Setmana Europea de la Mobilitat
Dia: diumenge 24 de setembre
Hora: 8.30 h
Lloc: sortida de la plaça del Camp
Inscripció: gratuït i sense inscripció prèvia


1695137783basses1.jpg
1695137783basses_visita.jpg


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version