Canal Ajuntament

Sabadell. La celebració del Dia Internacional de la Gent Gran posa l’accent en l’experiència i coneixement que aporten les persones grans

El dia Internacional de les persones grans, que es commemora l’1 d’octubre, i la Festa Gran estan dedicats aquest any a destacar el gran capital de coneixement que la gent gran acumula i que cal aprofitar. És per això que el programa d’actes de la Festa Gran, que es desenvoluparà del 25 de setembre al 3 d’octubre, està marcat per aquest concepte. La Festa Gran l’organitza l’Ajuntament de Sabadell, amb la col·laboració de la Coordinadora de Casals i Entitats de Gent Gran de Sabadell, Vimusa i residències de gent gran de la ciutat

El programa presenta una sèrie de propostes marcades pel fil conductor “Som Memòria”. L’objectiu és posar en valor, l’experiència, el coneixement i les lliçons de vida que acumulen les persones grans i que són una font d’aprenentatge per a tota la societat. El programa vol destacar que les persones grans no només aporten aquest capital, sinó que també proporcionen una visió de futur construïda a partir de les experiències viscudes.

El programa, format per prop d’una trentena de propostes de diferent temàtica, s’inaugura el dilluns 25 de setembre, a les 11 hores, amb una rebuda institucional al Saló de Plens a les entitats, residències i col·laboradors de la Festa Gran.

Durant la presentació, avui, del programa d’activitats, la regidora d’Infància i Gent Gran, Laura Reyes, ha assenyalat que “el programa de la Festa Gran és una oportunitat per posar en valor el rol social de les persones grans, promoure la seva participació i, al capdavall, passar-s’ho bé. També vull destacar la col·laboració amb la Coordinadora de casals de gent gran i les residències de la ciutat per poder confeccionar un programa tan ric com aquest”.

Un altre dels punts remarcables és l’Acte Central, el dijous 28 de setembre, a les 19.30 h, al Teatre Principal. S’ha configurat com una Nit de Musicals, a càrrec d’artistes locals, amb un repàs dels musicals més famosos que actualment estan en cartellera a Broadway i Londres.

Dia internacional i Ofrena Floral

La commemoració del Dia Internacional de la Gent Gran, el diumenge 1 d’octubre, començarà a les 12 del migdia, amb l’ofrena floral que cada any es fa a la plaça dels Avis i les Àvies i que organitza la Coordinadora d’Entitats de Gent Gran de Sabadell. A més de l’ofrena, hi haurà la cantada de l’Havanera de l’Àvia i l’actuació de les corals Amics de l’Acordió, Les Cardines i Arco Iris.

I per tancar les activitats, a les cinc de la tarda, a la plaça del Doctor Robert, es farà un ball de cloenda amb l’orquestra Zamba Show.

Recollida d’entrades

Les activitats dels programa de Festa Gran es poden consultar al web municipal de Cicles de Vida. Els actes que siguin gratuïts són d’entrada lliure però alguns, com l’Acte Central al Teatre Principal, requereixen recollir la invitació a la taquilla del Teatre Principal, c. de Sant Pau, 6, des del dia 20 de setembre (matins de divendres i dissabte, d’11 a 13 h, i tardes de dimecres a dissabte, de 18 a 20 h). Per recollir les entrades, màxim dues per persona, cal facilitar els DNI, dels quals almenys un ha de ser d’una persona major de 60 anys.

Més informació


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version