Canal Ajuntament

Blanes. Blanes ha acollit aquest cap de setmana el XIV Campionat de Catalunya de Vela de la Federació ACELL

Han participat esportistes de Blanes, Amposta i Vilanova i la Geltrú, organitzat pel Club Vela Blanes i la Federació Catalana d’Esports per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual  

Una vegada més, Blanes ha estat l’escenari d’una competició inclusiva que va tenir lloc durant el cap de setmana. Més concretament, dissabte passat a la badia de Blanes. Es tractava del XIV Campionat de Catalunya de Vela 2023 per a persones amb discapacitat intel·lectual, organitzat pel Club de Vela Blanes per delegació de la Federació Catalana de Vela i la Federació Catalana d’Esports per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual, ACELL.

La jornada esportiva va comptar amb la participació de quatre embarcacions. Una d’elles va ser la del Club Esportiu El Vilar d’Aspronis i el Club de Vela Blanes, dues altres incloïen esportistes del CE Angel – Apasa d’Amposta, i la quarta procedia de Junts en Acció, de Vilanova i la Geltrú. Cada embarcació incloïa una tripulació d’entre tres i quatre persones, esportistes amb discapacitat intel·lectual, acompanyats d’un monitor/entrenador durant tota la travessia.

La sortida a la mar va haver de demorar-se un xic, ja que el vent no era suficient per impulsar les embarcacions per a la navegació. Finalment, amb una mica de retard, els quatre equips van poder encetar la jornada esportiva, que es va tancar amb el lliurament de premis i l’element més festiu de tots: un dinar de germanor que van compartir tots i totes les esportistes acompanyats de familiars i monitors.

L’equip del CE El Vilar/Aspronis-CV Blanes es proclama campió
Sumant totes les tripulacions, han participat al campionat celebrat a Blanes una quinzena de regatistes, a banda d’un gran nombre de familiars, acompanyants, voluntaris esportistes i tècnics de coordinació. També es va comptar amb diverses persones del Voluntariat de CaixaBank, així com voluntariat del Club de Vela Blanes.

Les regates es van fer en vaixells col·lectius coneguts com ‘Raquers’ adaptats per practicar vela inclusiva. Abans de sortir es va fer un sorteig per destriar amb quin color s’identificarien les quatre tripulacions per assignar-li l’embarcació que tripularien. Finalment, un cop disputada la regata, es va proclamar campió de Catalunya l’equip del Club Esportiu El Vilar d’Aspronis i del Club de Vela Blanes, integrada per en José Luís, l’Antonio i en Francesc i Juanmi com a entrenador.

En segon lloc es va situar l’embarcació tripulada per Josep Ma Picot i Juan Quesada acompanyats del monitor Miquel Vargas, del CE Angel Apasa d’Amposta; la tercera plaça la va assolir l’equip de l’Aleix Duran, Llum Serna i Àlex Manzanares, amb en Kevin com entrenador; i finalment en quarta posició es va situar l’equip format per Anna Ramon i Joel Parreño, de Junts en Acció de Vilanova i la Geltrú, acompanyats dels monitors Youssef Lakdimir i Arnau Rufo. De totes maneres, del què es tractava no era de ser primer o últim, sinó de passar una estona festiva i esportiva, dos objectius que es van aconseguir plenament.

Justament amb aquests sentiments com a premissa, va arribar el moment del lliurament de premis, que van encapçalar l’alcalde de Blanes, Jordi Hernández, i Helga Nuell, directora dels Serveis Territorials de Drets Socials de la Generalitat a Girona. Els acompanyaven el gerent del Club de Vela Blanes, Héctor Espadas; Meritxell Cornudella, de la Federació Catalana de Vela; i Mayte Lleti, membre de la Junta Directiva d’ACELL, la Federació Catalana d’Esports per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual.

També van participar a la cerimònia de lliurament de premis la regidora d’Esports, Mònica Rabassa; la tinenta d’alcalde d’Acció Social i Educació, Glòria Agudo; Jordi Saavedra, de la Fundació Aspronis; i Marc Reixach, del Voluntariat de CaixaBank. Un cop lliurades les medalles i els trofeus acreditatius de les respectives posicions assolides, va arribar l’esperat moment d’anar a dinar plegats i plegades.1694545469equip_guanyador_-_ce_el_vilar_aspronis_-_cv_blanes.jpg
1694545469xiv_campionat_de_catalunya_de_vela_acell_(33).jpg
1694545469xiv_campionat_de_catalunya_de_vela_acell_(50).jpg
1694545469xiv_campionat_de_catalunya_de_vela_acell_(72).jpg


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version